Kayseri Valiliği ile Metex organizesi Radisson Blu Otel’in ev sahipliği ile Arap ve Kuzey Afrika coğrafyasından Lübnan, Fas, Mısır, İran, Irak, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Tunus, Katar, Bahreyn, Cezayir, Ürdün, Kuveyt, Libya gibi ülkelerden gelen turizm acentaları ve tur operatörlerine Kayseri’nin kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılacağı 5. Metex Etkinliği açılışına yerli ve yabancı turizm acentaları, tur operatörleri ile çok sayıda davetli katıldı. 
 
Etkinlikte konuşan Vali Orhan Düzgün, Türkiye’nin son yıllarda dünya turizm piyasasından ciddi bir pay aldığını ve bu paydan Kayseri’nin de yararlanabilmesi için bu programın düzenlendiğini belirterek, katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Düzgün, 3 günlük program kapsamında Kayseri’de bulunacak tur acentaları ve operatörlerinin karşılıklı görüşmeler ile Kayseri’nin ve çevre illerin turizm imkânlarının değerlendirilmesini beklediklerini ifade ederek, Kayseri’nin turizm imkânlarının turizm sektörüne yerinde tanıtılmasının önemine işaret etti. Etkinlik kapsamında Kayseri’nin turizm değerlerinin kapsamlı bir şekilde tanıtılacağını belirten Vali Düzgün, tur operatörleri ve acentalara Kayseri hakkında kısa bilgiler verdi.
 
Kayseri’nin ve Erciyes’in tanıtıldığı, kısa filmlerin de gösterildiği açılışta, Mercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü organizasyonun Kayseri’de gerçekleşmesindeki katkı ve desteklerinden dolayı Vali Düzgün’e, Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı’ya ve Otel Genel Müdürü Fercan Başkan’a plaket ve hurma ağacı hediye etti.
 
5. Metex Etkinliği kapsamında Kayseri’ye gelen turizmcilere 3 gün boyunca Kayseri’nin kültürel, doğal ve tarihi zenginlikleri yerinde tanıtılacak ve Kayseri tüm yönleriyle Workshop çalışmaları ile anlatılacak. Özellikle bire bir görüşmeler ile konuk turizmcilerin her türlü sorularına cevap verilerek, tur programlarına Kayseri’nin eklenmesi sağlanabilecek.