AK Parti Göreme Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Çakmak, FİB Haber.Com İnternet gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ile görüştü.  Belediye Meclis üyeleri Hasan Hüseyin Çiner ve Süleyman Yücefaydalı'nında hazır bulunduğu ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan adayı Çakmak, burada yaptığı açıklamasında; "Eğitim, turizm ve ticaret sektörlerinde sahip olduğu bilgi ve birikimlerini beldenin yönetimi için harcamayı planladığını, Göreme'de başarılı hizmetlere imza atarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yükünü almak bir omuzda biz çıkmak gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Çakmak, Göreme’nin sorunlarını ve bu sorunların çözümü için neler yapılması gerektiğini çok iyi bildiğini belirterek, 31 Mart’tan sonra Göreme’de her şeyin çok güzel olacağını söyledi. 27 yıldır turizmin içinde olduğunu kaydeden Çakmak, “Kapadokya'nın gözbebeği Göreme, Anadolu’nun dünyaya açılan penceresi. Bizim bunu iyi bilmemiz ve iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hazırladığımız projelerle Göreme’yi dünyada çok üst sıralara taşıyacağız.” dedi.

Dürüst hizmet anlayışı, doğru kaynak yönetimi ve bilimsel yöntemlerle başaramayacağımız hiçbir şeyin olmadığını dile getiren AK Parti Göreme Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Çakmak, Göreme'ye kendi öz kimliği üzerinden hizmet verebilecek, kentin öz dinamiklerini ve potansiyelini harekete geçirebilecek bir anlayışın hakim olması gerektiğini savundu.


Belediye Başkanı seçilmesi durumunda il ve beldedeki bütün kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek istişare kültürüne önem vereceğini vurgulayan Çakmak, “Dürüst hizmet anlayışı ile doğru kaynak yönetimi ve bilimsel yöntemlerle başaramayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki kendi öz kimliği üzerinden hizmet verebilecek, kentin öz dinamiklerini ve potansiyelini harekete geçirebilecek bir anlayış beldemizde hakim olsun. Ben bu anlayışa sahip olduğumu düşünüyorum. Belediye Başkanı olursam beldemizdeki bütün kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek istişare kültürüne çok büyük önem vereceğim. Göreme, mevcut değerleri ile sosyo-ekonomik açıdan önemli bir belde konumunda. Bu yüzden beldemizin sorunlarına çözüm üretecek projelerle geliyoruz. Göreme'mizin kalkınması için ellimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” Dedi.

”Eğer seçimleri kazanırsam; Göreme'de yaşayan halkımızın tamamının belediye başkanı olarak, eşit, adaletli şekilde hizmet edeceğim diyen Başkan Adayı Çakmak, “ Beldemizin gelişim, değişim ve büyümesi için elimden gelen tüm çabayı sarfedeceğim” diyerek “Benim halkım her şeyin en iyisine layıktır” dedi.


Gazetemizi çok yakından takip ettiğini de belirten AK Parti Göreme  Belediye Başkan Adayı Çakmak, gazetenin zor şartlarda verdiği basın yayın mücadelesini takdirle karşıladığını ve ortaya koyduğu habercilik anlayışı ile il ve bölge genelinde gündem oluşturan, halkın yakından takip ettiği bir gazete olduğunu söyledi.


FİB Haber.Com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'da, Göreme Belediye Başkan Adayı Çakmak’a seçim çalışmalarında başarılar diledi.


Mehmet Uğur Çakmak Kimdir?

30/03/1976 tarihinde Göreme’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitim hayatını Nevşehir’de tamamlayıp, lisans eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliğinde 1998 yılında tamamladı ve aynı yıl mezun olduğu okul olan Nevşehir lisesinde İngilizce öğretmeni olarak göreve başladı. 1994 yılından beri hediyelik eşya ve gümüş dükkanları işletmekte. Ayrıca 2014 yılında butik otel işletmeciliğine başladı ve A sınıfı acente açıp işletmeye başlayınca 16-17 yıllık öğretmenliğimden istifa etti. Fiilen bütün işletmelerin işvereni olarak çalışma hayatını sürdürüyor. Evli 3 çocuk babası. İngilizce öğretmeni olması ve öğretmenlik yıllarından daha uzun sürede turizmin içinde olması hasebiyle ileri derecede İngilizce biliyor. Kapadokya Göremespor’da ve TÜRSAB ta yöneticilik görevlerini de sürdürüyor.