Anne Şefkatini Simgeliyor

NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizin en önemli kültür turizmi merkezi Kapadokya’nın başkenti Nevşehir’de el sanatları ürünleri her geçen yıl çeşitleniyor, göze ve insani duygulara hitap eden ürünler vitrinlerdeki yerini alıyor.

Kapadokya bölgesinin el sanatları merkezi Avanos ilçesinde hemen hemen her insani duygudan ilham alan ve bu duyguları Avanos çanak çömleğine yansıtan Ustalardan biri de Şaban Topuz.

Kapadokya bölgesinin yurt içi ve yurt dışı fuarlarında da görev alarak bölgenin el sanatları ürünlerini tanıtan Çanak Çömlek Ustası Şaban Topuz’a bu kez ilham veren yavrularını sırtında taşıyan bir akrep oldu.

Ulusal bir televizyon kanalında izlediği bir belgeselde Akrep’in yavrularını sırtında taşımasından etkilenen Çanak Çömlek Ustası Şaban Topuz bunu bir ressamın duygularını tuvale resmettiği gibi çanağına işledi.

Üzerinde onlarca küçük yavrusunu taşıyan bir çanak ortaya çıkaran Şaban Topuz, bu çanağın özellikle bayanlar tarafından büyük ilgi gördüğünü, hatta duygulanıp gözlerinden yaş gelenlerin dahi bulunduğunu söyledi.