Avanos Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce “2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı, Yıl Sonu Sergisi”  düzenlendi.
Avanos Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğünce yapılan yıl sonu sergisinde, kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar, Hacı Nuri Bey Konağında düzenlenen sergide vatandaşların beğenisine sunuldu.
Sergiye Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı İsmet İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, daire müdürleri, kurs eğitmenleri ve hocaları, kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış öncesi halk oyunları gösterisi sunularak öğrenciler tarafından gitar dinletisi yapıldı. Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan burada bir konuşma yaptı. Eldivan konuşmasında; “Halk Eğitim Merkezlerinin örgün eğitimdeki önemine değinerek burada kursiyerlerin ürettikleri el emeği, göz nuru çalışmaların sadece sandıkları süslemesi değil, ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ifade etti. İlçemiz adına önemli bir gelişmenin müjdesini de burada vatandaşlarla paylaştı. Hazırlıkları tamamlanarak onaylanan bir proje doğrultusunda, Dr. Hacı Nuri Bey Konağının ilerleyen günlerde kent müzesi olarak hizmet sunmaya başlayacağını ve değerlerimizin vatandaşlarımıza daha etkin bir şekilde, bu mekanda sunulacağını açıkladı.”
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’te kurslar hakkında istatistiksel bilgiler verdi.  Eğitim-öğretim yılı içerisinde değişik branşlarda 71 kurs düzenlendiğini ve 1361 kursiyere eğitim verildiğini açıkladı. Okuma – yazma kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin belgeleri Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı İsmet İnce ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek tarafından takdim edilirken, serginin açılışını Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’ın eşi Meltem Eldivan ve kursiyerler kurdele keserek yaptı. Ardından sergi gezilerek konuklara ikramlarda bulunuldu.