Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Üniversitesi işbirliği düzenlenecek AB Otobüsü etkinlikleri çerçevesinde her ay bir öğrenci grubu ile Derinkuyu ve Kaymaklı yer altı şehirleri, Uçhisar Kalesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp üç güzeller mevkii ve Avanos bölgesi ziyaret edilerek ingilizce ve türkçe olarak üzerinde“AB üyesi daha demokratik, daha modern ve daha güçlü Türkiye”, “Avrupa Birliği Türkiye ile Daha Yükseğe”, “Türkiye, AB yolunda, Avrupa’nın 6., dünyanın 16. büyük ekonomisi”, “Avrupa Birliği Kenti Nevşehir”, “Avrupa Birliği Yolunda Kapadokya’nın Dünü, bugünü ve yarını” ve “Türkiye Avrupa Birliği için Vazgeçilmezdir”  yazılı broşürler yerli ve yabancı turistlere dağıtılacak.

 

 

HEDEF HER FAALİYETTE 3 BİN TURİST

 

Nevşehir ilinde her ay AB Otobüsü etkinliği yapılacağını ve hedeflerinin her etkinlikte 3 bin turist olduğunu dile getiren Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Serkan Başar, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın destekleriyle yürütülen “İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor” programı kapsamında Nevşehir’de birçok etkinlik düzenlediklerini ve bu etkinliklerin gerek yerel halk gerekse Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler üzerinde farkındalık yarattığına dikkat çekti.

 

Başta Türkiye’de alanında yapılan ilk çalışma olan ve model gösterilen “Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Stratejik Planı” olmak üzere Avrupa Birliği yolunda Nevşehir’de her ay farklı bir faaliyetin yapıldığı söyleyen Başar, “Nevşehir’de tüm kamu kurum ve kuruluşlar Avrupa Birliği üyelik sürecinde üzerine düşeni en iyi şekilde yapıyor. Nevşehir ili her ay Avrupa Birliği’ni farklı etkinliklerle yaşıyor ve benimsiyor. Bu kez gerçekleştireceğimiz Avrupa Birliği otobüsü ile dünyanın yegane güzelliklerinden Kapadokya’yı ziyaret eden yabancı turistler üzerinde etki yaratmak istiyoruz. Bu ay itibariyle her ay otobüsümüz bir noktadan kalkacak ve öğrencilerimiz bölgemizde en çok ziyaret edilen noktalarda el broşürleri dağıtacak ve Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde ne kadar kararlı olduklarını bölgemizi ziyaret eden yabancı turistlere anlatacaklar. Hedefimiz her etkinlikte 3 bin kişi” dedi. Başar, Avrupa Birliği Otobüsü etkinliğinde aktif destek sağlayan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ile Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkür etti.

 

 

TÜRK ULUSAL AJANSI TARAFINDAN DAĞITILAN 21 MİLYON AVRO’NUN YAKLAŞIK 1 MİLYON’U NEVŞEHİR’E GELDİ

 

Avrupa Birliği Bakanlığı nezdinde hizmet veren Türk Ulusal Ajansı tarafından yürütülen çeşitli programlar kapsamında 2012 yılında tüm Türkiye’ye 21 Milyon Avro hibe desteği sağlandığını belirten Serkan Başar, bu hibe desteğinden bireysel faaliyetlerle birlikte yaklaşık 1 milyon avrosunun Nevşehir’e geldiğini söyledi. Nüfus ortalaması baz alındığında Türkiye’de ilk sıralarda yer aldıklarını söyleyen Başar, önümüzdeki yıl itibariyle yürütülecek yeni programlar ile Nevşehir’de başta öğrenciler olmak üzere daha çok kişinin yurt dışı hareketlilik faaliyetinden faydalanması için çalışmalarını devam ettireceklerini kaydetti.

 

9 MAYIS 2013 AVRUPA GÜNÜ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

2011 yılında Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş himayelerinde düzenlenen ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı 9 Mayıs Avrupa günü etkinlikleri ve 2012 yılında Ankara’da Gençlik Parkında düzenlenen tanıtım faaliyetlerinden sonra 9 Mayıs 2013 yılında yapılacak olan faaliyetler için çalışmalar başladı.

 

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu ile 9 Mayıs 2013 Avrupa Günü kapsamında Kapadokya bölgesinin birçok noktasında farklı etkinliklerin düzenleneceği ve Nevşehir il merkezinde ve Nevşehir Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Çarşısı oluşturulacağı belirtildi.