Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal, Nevşehir-Kapadokya Kültür ve Turizm Çalıştayı'na katıldı.

Nevşehir Kültür ve Turizm Çalıştayı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın Katılımıyla Lykia Lodge otelde yapıldı.

Kapadokya Bölgesi turizm sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri ve Yerel Yönetimlerle , STK ve çok sayıda turizmciler yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Nevşehir Kapadokya Bölgesi’nin sahip olduğu turizm potansiyelinin geliştirilmesinin ve tanıtımının önemli olduğunu belirtti. 
 
Türkiye Algısı ve İmajı Üzerinde Son Üç Yıldan Beri Bir Son Derece Bilinçli Olarak Operasyon Yürütülüyor
 
“Kültürümüzle harmanlanmış bir turizm potansiyelini ikliminde ve bu iklimi bünyesinde barındıran ve bu vesileyle bu çalıştayımıza ev sahipliği yapan Nevşehir'imizde bulunmaktan son derece mutluyum.
 

İlimiz ve Kapadokya Bölgemizi temsil eden tüm Milletvekillerimiz, yerel idarecilerimiz, özel sektörümüz ve STK’larımızla yaptığımız bu toplantı aslında bu anlamda bir ilk olma özelliğini de taşıyor diyerel ülkemiz turizmi ve gündemine dair bilgilendirici açıklamlarda bulundu.

Çalıştay için Nevşehirde bulunan Bakan Ünal, Kapadokyada A
 Haber'in konuğu olarak yaptığı açıklamasında, Bugün Türkiyemizin önemli turizm kentlerinde düzenlediğimiz çalıştayların devamında Nevşehir Kapadokya Turizm çalıştayı için buradayız.

 Kapadokya gibi önemli bir kültür turizm merkezinde turizmcilerimizin sorunlarını ve önerilerini masaya yatırıyoruz. Ayrıca Nevşehir'e bu gelişimin bir başka sebebide , TOKİ tarafından Kentsel dönüşüm sırasında,Nevşehir Kalesi altında bulunan kaya kilise konusunda da , nasıl bir planla burayı turizme kazandırabiliriz adına, bu alanı yerinde incelemek için bugün Nevşehir'deyiz. 

2023 Türkiyesi için turizmdeki hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz.Yeni turizm paketini yarın açıklayacağız.Bu konuda yeni ek tedbirlerimiz var. Telafi edici ve yapısal tedbirlerle ilgili konularda açıklamada bulunulacağını ifade etti.