Dün başlayan TÜRSAB 22'nci Olağan Genel Kurulu, bugün yapılan başkanlık seçimiyle sona erdi. Başaran Ulusoy, Emin Çakmak ve Firuz Bağlıkaya arasında yaşanan seçim yarışının galibi, Başaran Ulusoy oldu. 16 yıldır kurumun başında olan Ulusoy, 9'uncu başkanlık dönemine 1688 oy alarak seçildi.

Yeni TÜRSAB Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Başaran Ulusoy
Bülent Katkak
Çetin Gürcün
Burak Tonbul
Davut Günaydın
Ercan Mahmut Durmuş
Kerim Çavuşoğlu
Rıza Gençay
Numan Olcar


TÜRSAB’ın (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) 22. Olağan Genel Kurulu seçimleri, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 3.783  acentanın oy kullanımıyla 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleşti. 

Başaran Ulusoy, oyların yüzde 55’ini alarak yeniden TÜRSAB Başkanı seçildi.

Milliyet'in haberinde şu notlara yer verildi:
 
‘Hizmet yarışına devam edeceğiz’
Sonuçların ardından bir konuşma yapan Başaran Ulusoy, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Maalesef bu sorunlara çözüm bulmak için girdiğimiz hizmet yarışında rekabeti, karalama, birbirimizi üzme noktalarına getirdik. 3.5 aydır arkadaşlarımdan çektiklerimi anamdan emdiğim süt gibi helal ediyorum. 16 yıldır TÜRSAB’ın kapısını herkese açık tuttum. Sizlerin sayesinde hiç yorulmadan elimden geldiğince hizmet vermeye çalıştım. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” dedi.

Konuya ilişkin olarak KAPTİD Başkanı Yakup Dinler'de oyunu kullandıktan sonra; TÜRSAB Yönetim Kurulu ve Başkanlık seçimlerinde 8137 - KTS (Kayakapı Travel Services) olarak "tecrübeye" güveniyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun dedi.