Kapadokya Bölgesinin turizm ve tanıtma faaliyetleri kapsamında Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (KAP-HİB) tarafından belirlenen fuar takvimine göre 16-18 Mart 2018 tarihleri arasında Malezya'nın Başkenti  Kuala Lumpur şehrinde düzenlenen "MATTA FAİR" fuarında Kapadokya Bölgesi Turizm Destinasyonunun tanıtımı başarıyla yapılıyor.

Fuarının ikinci gününde Kuala Lumpur (Malezya) Büyükelçisi Merve Kavakçı Kapadokya Standını ziyaret etti.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ile Türsab Kapadokya BYK. Yönetim Kurulu Üyesi Turizmci Muzaffer Büyükbaş tarafından karşılanan Kuala Lumpur (Malezya) Büyükelçisi Merve Kavakçı'ya, UNESCO tarafından Dünya kültür iras listesinde yer alan Kapadokya hakkında tarihi, doğası ve kültürü ile bilgiler verildi.

Başkan Yıldız,  Büyükelçisi Kavakçı'ya, Kapadokya tanıtımı hakkında CD, kitap, broşür ile Dünyanın en iyi sıcak hava balonu merkezi olan Kapadokya´ya özgü balon maketi hediye edilirken yine Kapadokya Bölgesine ait sütle kavrulmuş Meşhur Kabak çekirdeği , kuru üzüm ve köftür ikram edildi. Konukseverleriği için Başkan Yıldız ve Büyükbaş'a teşekkürlerini ifade eden Malezya Büyükelçisi Merve Kavakçı, Kapadokya standı ile gördükleri manzara karşısında gerçekten çok etkilendiğini ve en kısa sürede Kapadokya bölgesine mutlaka geleceğini ifade etti.

Türsab Kapadokya BYK. Yönetim Kurulu Üyesi Turizmci Muzaffer Büyükbaş'da, Kapadokya'nın Turizm Fuarı’nda başarıyla tanıtıldığını ifade etti. Büyükbaş, "Malezya Büyükelçisi Merve Kavakçı Kapadokya Standımızı onurlandırdı. Kendisine CD ve kitap görüntüleriyle Kapadokya'yı anlattık, çok etkilendi. Kapadokya davetimizi  memnuniyetle karşıladı" dedi

16 Mart'ta Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da başlayan Matta Fair turizm fuarı 18 Mart Pazar günü sona erecek.