Festival kapsamında yapılacak ve 12 Haziran’a kadar sürecek sanat çalışmalarının küratörlüğünü, 2013 İstanbul Bienali'nin de küratörü olan Fulya Erdemci’nin üstleniyor. Katılımcı sanatçılar arasında Berlin’de yaşayan Ayşe Erkmen, Alman sanatçı Christoph Schaefer ve Brezilyalı video sanatçısı Marila Dardot bulunuyor.

Fulya Erdemci, konuyla ilgili, “Bölgeye özgü ve bağlama duyarlı müdahaleler yardımıyla, sanatçılar bölgenin yaşam kültürünü, sakinlerini, sesleri, dokuyu ve hatta çiçeklerin serpilmesini bile ön plana çıkaracaklar” diyor.

Sergi programının bir parçası olarak, sağaltıcı nitelikleri olan bitkilere dayalı geleneksel ve bölgeye özgü reçetelerin, yerel kadınlarla tartışıldığı doğa yürüyüşleri ve atölyeler yapılacağını belirten Erdemci, “Bazı sanatçılar akıntıya kürek çekecek. Bu bağlamda, Asuncion Molinos Gordo tarım politikalarının değişen üretim modelleri üzerine belirleyici etkisine odaklanacak” diye ekliyor.

Kapadokya'da Sanat: Cappadox 19 Mayıs'ta Başlıyor
Kapadokya'da Sanat: Cappadox 19 Mayıs'ta Başlıyor

Geçen yıl festivalde yer alan fotoğraf sanatçısı Murat Germen, bu sefer, yerel profesyonellerin ortaklığıyla bir dizi interaktif proje geliştirecek. German, çalışmasını “Turistlere, bölgenin son derece sınırlı bir manzarasını sunan şimdiki tur paketinden daha farklı bir deneyim sunan yeni bir kamusal ulaşım sistemi öneriyorum” diyerek anlatıyor.

Kültür Servisi