'Dünyadan Çıkış Yolları' bu yıl Kapadokya'da gerçekleşecek olan Cappadox 2017'nin teması. Tıpkı 2015 ve 2016'da olduğu gibi bu yıl da; müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle dolu dolu bir program meraklılarını bekliyor. Ziyaretçilerine yaşatacağı farklı deneyimleriyle 18 - 21 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin ana sponsoru Volkswagen. Cappadox 2017 biletleri ise Biletix'te.

Kapadokya, hem doğal sit alanı hem de UNESCO Dünya Miras Listesi'nde. Bu sebeple doğaya saygı Cappadox'un birincil önceliği. Doğanın kucağında gerçekleşecek bu festivalde, performanslara fonda Kapadokya'nın eşsiz manzarası ve birbirinden etkileyici mekanları eşlik edecek. Bizler de beş duyularınıza da hitap edecek bir deneyim sunan festivalin öne çıkan etkinliklerini sizler için aşağıda derledik.
1 - Doğada Açık Ateşte Pişirme
Doğada ateşte pişirmeCappadox festivalinde modern dünyanın modern pişirme yöntemlerini bir kenara bırakın ve Şef Mustafa Otar'la her şeyin başladığı noktaya gitmek için hazırlanın. Ateşin nasıl yakılıp kontrol edildiğini, açık ateş tekniğinin inceliklerini, eti işleme yöntemlerini, taze sebze, kök ve otları toplamak için doğaya nasıl adım atmak gerektiğini öğrenmek için günün erken saatlerinden itibaren mutfak ekibine dahil olabilirsiniz. Doğada Açık Ateşte Pişirme adı verilen bu etkinlik eski zamanlardaki ve günümüzde birçok köyde halen kullanılan yöntemlerden olan tüm pişirme unsurlarını içeriyor. Bu pişirme unsurları; organik malzemelerden ve kül, toprak, çamur, odun, taş gibi organik maddelerden oluşuyor. Katılımcılarını lezzetin kökenine kadar götürecek olan pişirme etkinliği, sabahın erken saatlerinde taze sebze ve doğada yetişen yenilebilir otların toplanması ile başlayacak. Sonra etlerin özel bir tarifle hazırlanmasıyla devam edecek. Cappadox Festivali boyunca hiç sönmeyecek bir ateşin etrafında gerçekleşecek olan bu etkinlik, oldukça zahmetli olup bir o kadar da keyifli. Keyifli çünkü bu sürecin sonunda kokusunu, dokusunu, tadını başka hiçbir yerde bulamayacağınız 15 farklı yemeği yiyeceksiniz.
2 - Dead Combo - Büyük Ev Ablukada
Dead Comboİkilinin 2008 yılında çıkardığı üçüncü albümü önceki iki albüme kıyasla en çok ses getiren albüm oldu. 'Lusitânia Playboys' adını taşıyan bu albüm onların dünya çapında tanınmasını sağlamasının yanı sıra Portekiz'de 'Yılın Albümü' ödülüne ve Portekiz'in en önemli gazetesi olan Expresso'dan 'Son 10 Yılın En İyi Kaydı' ödüllerine de sahip. Pedro Gonçalves ve Tó Trips tarafından kurulan grup 'Lizbon'u içinde taşıyan müzik' olarak tanımlanmakta. Geleneksel Portekiz fadosunu blues ezgileriyle harmanlayan ikilinin son projesi olan Dead Combo e as Cordas da Má Fama ile eserlerine yaylıları da dahil etti. Dead Combo ve Büyük Ev Ablukada etkinliğinin tek bilet olarak satıldığını hatırlatalım ve Büyük Ev Ablukada'yı sizlere biraz tanıtalım. İnternetten yayınladıkları parçaları ile tanınan Büyük Ev Ablukada; bazen iki akustik gitarla, bazen doğaçlama şarkı sözleriyle, bazen de kendi deyimleriyle 'full faça' karşımıza çıkıyor. Sahnelere 'Ay Şuram Ağrıyo' konser turnesiyle adım atan Büyük Ev Ablukada, 2012'de konser kayıtlarından oluşan 'Olmadı Kaçarız' albümünü de yayınladı. Son olarak elektronik esintiler taşıyan 'Fırtınayt' serisini hayranlarıyla buluşturan grubun 2010'dan bu zamana düzenledikleri tüm konser biletlerinin yok satıldığını da sizlere hatırlatarak bu Cappadox konseri için biletinizi şimdiden almanızı tavsiye ederiz.
3 - Rhye
RhyeGrubun internette yayınlanan The Fall ve Open videoları milyonlar tarafından tıklandı. 2013 yılında ilk albümleri olan Woman'ı sevenleri ile buluşturan Mike Milosh ve Robin Hannibal ikilisinin yolları ilk olarak internette kesişti. Rhye ise biri Kanadalı biri Danimarkalı olan ikilinin kurduğu grup. Müzikleri ise duyguları harekete geçiren, heyecan verici ritimlerle harika bir sesten meydana geliyor. R&B etkileri taşıyan müzikal alt yapıya eşlik eden şarkı sözleri enerjik olduğu kadar huzurlu da. Robin Hannibal konser turnelerine eşlik etmese de, önemli müzik etkinliklerinde sahne alan Milosh, Rhye deneyimini canlı performansla sahneye taşıyor. İçinize işleyecek bir sesin uyumunu keşfetmek için bu konseri kaçırmayın. Değişik enstrümanlarla içinize işleyecek bir sesin harmanlanmış halini keşfetmek için bu konseri sakın kaçırmayın.
4 - Oceanvs Orientalis vs İlhan Erşahin
Oceanvs Orientalis vs İlhan Erşahinİkilinin öncesinde sahne alan Rhye konseri için alacağınız biletle bu konsere de katılabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Cappadox 2017'de bu kez sizi, kısa zamanda özgün prodüksiyonları ve remiksleriyle elektronik müzik dünyasına etkileyici bir giriş yapan Şafak Özkütle'nin kurduğu Oceanvs Orientalis ve İlhan Erşahin bekliyor. Güney Amerika'nın tribal ritimlerini müziğine taşıyan Oceanvs Orientalis ile Erşahin'in punk saksafonu kaçırılmayacak bir müzik ziyafeti için sahnede sevenlerini bekliyor olacak. Bu onser Cappadox etkinliklerinin gözdeleri arasında.
5 - Aşk Vadisi - Cappadox Vadi Yürüyüşü
Aşk vadisi180 dakikalık bambaşka bir yürüyüş deneyimini bu sefer Aşk Vadisi'nde yaşamaya ne dersiniz? Bu deneyimde doğa ananın kudretiyle şekillendirdiği peri bacalarını yakından görebilir ve bölgedeki üzüm bağları arasında dolaşabilirsiniz. Cappadox festivalinin ruhunu en çok hissedebileceğiniz ve her yaştan katılımcının dahil olabileceği Aşk Vadisi Yürüyüşü planı şu şekilde: Saat 15:00'da Uçhisar Meydanı'ndan yürüyüş başlayacak ve yaklaşık 4,5 km kadar bir yol kat edilecek. Uçhisar Meydanı'ndan Aşk Vadisi'nin içine inilen toprak yol aşılacak. İnişli çıkışlı bir yola sahip olan vadi yolu takip edilerek, Ak Vadi'nin tabanına ulaşılacak ve yürüyüş Bağlıdere Çıkışı'nda sona erecek şekilde düzenlenmiştir. Önemli Not: Yürüyüş ileri derece vertigo rahatsızlığı olanlarla ve iyi bir kondisyona sahip olmayan 65 yaş üstü kişilere tavsiye edilmemektedir.
6 - Lars Danielson Duo feat Gregory Privat
Lars Danielson Duo feat Gregory Privat19 Mayıs günü Güray Müze muhteşem bir melodik ambiyansa ev sahipliği yapacak. Caz müziğinin Avrupa'daki sevilen ismi Grégory Privat ile yine Avrupa caz sahnelerinin önde gelen ve vazgeçilmez isimlerinden çello ve kontrbas virtüözü Lars Danielsson aynı sahnede bir araya geliyor. Heyecan verici bu performansa, 2015'ten bu yana Lars Danielsson'la birlikte güzel işler çıkaran Grégory Privat piyanosuyla eşlik edecek.
7 - Peter Broderick ve David Allred
Peter Broderick ve David AllredBirlikte pek çok kez sahnede harikalar yaratan Peter Broderick ve David Allred, müzikal iş birliklerini Allred & Broderick projesiyle sürdürüyor. Piyano başta olmak üzere pek çok enstrümana hakim olan Peter Broderick, son bir yıla Partners ve Grunewald albümlerini sığdıran üretken bir müzisyen. David Allred ise 2016 sonunda kaydettiği Woods albümünde vokal ve gitarın yanı sıra, kontrbas, trompet, keman ve perküsyonu da ustalıkla kullanmış bir sanatçı. Birlikte ürettikleri ‘The Ways' parçasında daha iyi bir dünyaya dair umutlarını dile getirip müziği görsel sanatlarla bir arada kullanan Allred & Broderick, deneysel tarzlarıyla ilham verici bir performansın sinyallerini veriyor.
8 - Yasmine Hamdan
Yasmine HamdanCappadox programında 20 Mayıs akşamı, 20. yüzyılın Arap kadın şarkıcılarından ilham alan bir sanatçı sizlerle buluşuyor. Only Lovers Left Alive film müziklerine yaptığı otantik katkıyla tanıyabileceğiniz Yasmine Hamdan orta Doğu'nun daha özgür ve eşitlikçi bir toplum bilincine sahip olduğu yıllardan etkilenmiştir. Yasmine Hamdan, o özgür devrin vokal tınılarına taptaze bir yorumla harmanlayarak hayranlarına unutamayacakları bir dinleti sunuyor. İran kültüründen de etkilenen sanatçının müziği ise yenilikçi düzenlemeleriyle Orta Doğu sınırlarını aşarak dünya çapında beğeni toplamaktadır.
9 - Açık Havada Yoga
Açık Havada YogaBöylesine harika bir doğada rahatlamak, içsel keşiflere çıkmak, yoga ve meditasyon yapmak, bisiklet sürmek, yürüyüşlere eşlik etmek bir harika olacak. İlk gün saat 15:00'da başlayacak olan Cappadox etkinlikleri 19 - 20 Mayıs'ta sabah 05:00'da, 21 Mayıs'ta da sabah 07:00'da başlıyor. Cesaretinizin ve hayal gücünüzün gidebileceği en uç noktalara nasıl gideceğinizi öğrenmek ister miydiniz? İşte bu etkinliklerde hayal gücümüzün kanatlarının bizi sihirli yerlere nasıl götüreceğini öğreniyoruz. Yaratıcılığımızın ışığında güvenli alanımızın çıkarak bilinmeyene adım atarız ve riskler alırız. İşte tüm riskleri ve heyecanları hareketlerle, nefeslerle, mantralarla ve meditasyonla kendimizi özgür bırakarak hep birlikte keşfedeceğiz.

Kaynak: Sevgi Özdil 
https://www.neredekal.com/blog/cappadox-bambaska-bir-kapadokya-deneyimi/