Çok Ucuza Turizm Yapıyoruz

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Ahmet Tok, Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de mevcut rekabet şartları ile çok ucuz fiyatlara turizm yapıldığını belirtti.

Bölge turizmcileri olarak fiyat politikası belirleyemediklerini bildiren Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Ahmet Tok, mevcut rekabetin ise kaliteyi artıramadığını savundu.

Geçtiğimiz yıllarda bölgedeki turistik tesislerdeki rekabet koşullarını bölge turizmcileri olarak belirlemek üzere bir şirket kurduklarını ancak bu faaliyetin Rekabet Kuruluna takıldığını söyleyen Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Tok, “Bölgemizde ne yazık ki çok ucuz fiyatlara turizm yapıyoruz. Ama bunun önüne de bir türlü geçemedik. Geçtiğimiz yıllarda kendi fiyat politikamızı belirleyelim diye şirket kurduk. Ama bu da rekabet kuruluna takıldı. Rekabet kurulu rekabet edelim ve kalite artsın diyor. Ama öyle olmuyor. Kalite artmıyor ve turistik tesislerimiz yıllardır ucuz fiyatlara turizm yapmak durumunda kalıyor. Böyle bir ortamda da kalitenin artmasını beklemek yanlış olur” diye konuştu.