Dünyanın beşinci büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), bugün başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un açılışını yaptığı 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcıyı ağırlıyor.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 22. kez kapılarını açtı. Fuarın açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, DRV Başkanı Norbert Fiebig, HOTREC Başkanı Susanne Klaus Winkler ve ITE Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın’ın katılımıyla yapıldı. 

Türkiye'nin uluslararası en büyük turizm buluşması olan, Avrupa'nın da en büyükleri arasında yer alan turizm fuarı, 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı, 600 tur operatörü ile bin 30 firmayı ağırlıyor.


Kapadokya Türkiye'nin en büyük turizm fuarı EMITT 2018 de Tanıtılıyor .

Kapadokya Bölgesi 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezinde düzenlenen EMİTT 2018 fuarında tanıtılıyor.

Fuar hakkında açıklamada bulunan Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici; "Dünyanın 5. büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında ( EMITT ), Nevşehir Valiliği çatısı altında, bölge belediyeleri ile ortaklaşa açılan Kapadokya standında her yıl olduğu gibi bu yıl da yerini aldı. Nevşehir olarak tek bir stant içerisinde düzenlenen fuara Nevşehir’den Ürgüp, Avanos ve Kozaklı ilçeleriyle beraber Ortahisar, Uçhisar, Göreme, Kaymaklı, Çat beldeleri de katılıyor. Nevşehir Valiliği öncülüğünde hazırlanan stantta ayrıca Kapadokya’dan çok sayıda turizm firmaları da yer alıyor " dedi.

Ekici, 2017 yılının Kapadokya turizmi için bir toparlanma yılı olduğunu, 2018 yılından ise beklentilerinin daha iyi olduğunu söyledi. Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2018'de de Yurt içi ve yurt dışında turizm konulu tüm tanıtıcı etkinliklere Kapadokya olarak katılmaya devam ettiklerini belirtti. 

25-28 Ocak’ta tarihleri arasında her gün saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak Nevşehir Valiliği Kapadokya standı 3 nolu salonda yer almaktadır.


Bu önemli Fuara Nevşehir ve Kapadokya'nın en çok takip edilen medya organı www.fibhaber.com da katılarak Kapadokya ve Nevşehir standından görüntüler ve ilgili haberleri sizlerle paylaşacak.