Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesinde, 2 Japon turiste bıçaklı saldırı sonrasında bugün esnaflar dükkanlarını Türk ve Japonya bayraklarıyla donattı. Türkiye ve Japonya'nın, daima iki dost ülke olduğunu ve saldırıyı kesinlikle tasvip etmediklerini belirten esnaflar, bunun göstergesi olarak dükkanlarına bayrakları astıklarını ifade etti.
Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğramış, Kurkiharac, aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Teramatsu ise ambulansla İ.Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Boynunda ve vücudunun çeşitli yerlerin bıçak darbesi alan Teramatsu burada ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından sağlık durumu iyiye giden Teramatsu'nun henüz konuşamadığı ancak yazı ile sorulara cevap verebildiği öğrenildi. Teramatsu'nun, saldırganın iri yarı bir kişi olduğunu söylediği belirtiliyor. Ancak saldırının tecavüz için mi yoksa gasp yapmak amaçlı mı olduğu öğrenilemedi.

Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu'nun vadi yürüyüşü yapmak üzere bisiklet kiraladığı Göreme merkezde bulunan Kapadokya Bisiklet yetkilisi Tacihan Özdemir ise "Bunu yapan insan vasfında biri olamaz. Bizim beldemizden de değil zaten. Yabancı biri. Çok üzücü bir olay. Bizim en yakın olduğumuz, 'dostumuz' diye tabir ettiğimiz bir ülke. Bölgeye gelen Japonların hemen hepsi İngilizce bildiği için anlaşmakta sorun olmuyor. Buraya bisiklet kiralamak için geldiklerinde çok neşelilerdi. İki genç kız. Çok eğlencelilerdi. Bölgeyi gezmek istediklerini söylediler. Öncelikle Rose Vadisi'ne gideceklerdi. Muhtemelen önce oraya sonra da olayın olduğu Zemi Vadisi'ne gitmişlerdir. Buradan bisiklete binip ayrıldılar." dedi.