AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Göreme Milli Parkı, Kapadokya Alan Başkanlığına devredilmesi ile Göreme Vadisi'nde ki yetki karmaşası da ortadan kalkmış oldu" dedi.

Göreme Vadisi’nin “Milli Park” statüsünden çıkartılması hakkında bir açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Kapadokya Alan Başkanlığı ile Kapadokya’da daha geniş bir alanın verimli ve etkin korunması, yönetilmesi sağlanacak olup alanın doğal karakterini korumadaki yetki karmaşasını ortadan kaldıran 1673 sayılı kararla Göreme Vadisi ve çevresiyle alakalı yetki devri yapılmıştır" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de; "Dokuz ayrı medeniyetin hayat bulduğu bu coğrafyayı korumak ve bizden sonraki nesillere aktarmak bizim görevimizdir. Göreme Milli Parkı’nın Kapadokya Alan Başkanlığı’na geçmesi şehrimizin geleceğinin daha iyi korunabilmesi amacıyla yapılan bir çalışmadır.  Şuana kadar yetki karmaşasından kaynaklanan izinsiz yapılaşmayı engellemek amacıyla Göreme Vadisi’ Kapadokya Alan Başkanlığına devredilerek bu bağlamda yetki karmaşasına da son verilmiş oldu. Ve bu kararın bölgemize ne denli fayda sağlayacağıda önümüzdeki günlerde daha iyi anlaşılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.