13. Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali 10-11 Ekim tarihinde düzenlenecek. Göreme Belediyesinin organize ettiği festival bu yıl yine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği’nin işbirliğinde düzenleniyor.

Festival kapsamında 11 Ekim Cumartesi günü bugün akşam Saat: 19:00 da Uğur Işılak konser verecek.


Göreme Amfi Tiyatro'da düzenlenen festivalde, ana yemeklerden çorbaya, tatlılardan kahvaltılık yiyeceklere kadar bölgeye özgü birçok yemek tanıtılarak sergilendi.


Göreme Belediyesi Başkanı Nuri Cingil , yöresel yemekleri tanıtmak hem de unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin yaşatılmasını sağlamak amacıyla festivali düzenlediklerini kaydetti. Cingil, yörenin yemek kültürünün turizm ile olgunlaşan bir değer olduğunu ifade etti.

Festivalde en güzel yemek yarışması da yapılarak, çeşitli kategorilerde gerek sunumu, gerek lezzeti gerekse görünümü ile en güzel yemeği yapanlar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

13.Geneleksel Kapadokya Yemek Yarışması sonuçlanmıştır. Dorak Holding Hotellerinden Anatolian Houses Hotel adına katılan ustamız Bekir Toraman 1.lik ödülüne layık görülerek ödüllendirilmiştir

Kapadokya ve Göreme yöresine özgü ana yemek, çorba, tatlı ve çömlek peyniri kategorilerinde yapılan yarışmaya, ev hanımlarının yanı sıra aralarında erkeklerin de bulunduğu yarışmacılar katıldı.

Festivale katılanlara, sergilenen yemekler ikram edildi.