Her yıl binlerce tatilci ve turistin ziyaret ettiği Göreme Beldesi'nde sık sık yaşanılan elektirik kesintileri nedeniyle büyük sıkıntı yaşadılar…Turizmciler neden daha önce haber verilmeden kesinti yapılıyor, milenyumlu yıllarda bu yapılacak bir iş mi diyerek MEDAŞ ı topa tutarlarken, böyle şey yok trilyonlar harcanıp Kapadokya ve ükemizi tanıtıyoruz sonrada bu tür uygulamalarla yaptığımız onca tanıtım olumsuzluk olarak dönüyor.Yazıktır günahtır MEDAŞ ı kınıyoruz dediler.

 

Göremeli turizmci Atilla Cingitaş ise, MEDAŞ'ın elektrik kesintileri nedeniyle gaz lambasına dönüşlerin başlayacağını düşünmeye başladıklarını belirterek, "Turistlere rezil oluyoruz" dedi. Cingitaş, şöyle dedi:

"'Göreme'de Restaurant, otel, Cafe, Postane ve bankalar işlem yapamaz hale geliyor. Elektrik kesintileri ile ilgili olarak yetkililerden açıklama bekliyoruz. Türkiye'nin güzide merkezlerinden Göreme'de böyle sık elektrik kesintileri bizleri turistlere karşı mahcup bırakıyor. Yetkililer, birkaç gün vatandaş elektrik bedelini ödemediğinde elektriklerini kesmesini biliyorlar ama saatlerce elektrik kesintisi olduğunda kimse ağzını açıp açıklama yapmıyor. "

Tatilini Göreme'de geçiren bir Japon turist de elektrik kesintisi nedeniyle banyo bile yapamadığını, bu duruma anlam veremediğini söyledi.

 

Elektirk olmaması nedeniyle Göreme de dün gün boyu jenaratörleri olan çözüm olarak jenaratör kullandılar bu nedenle kasabaya gelen turistler jenaratör sesleriyle uyuyamadılar.Açıkcası Göreme de her elektirk kesildiğinde adeta ilkel bir günden izler yaşanıyor.

Ve bunun tek sorumlusu olarak gösterilen  MEDAŞ ise açıkcası bu tepkilere rağmen bir açıklama yapma gereği bile duymuyor.

Yetkilileri bu konuda çözüm için uyarıyoruz.

MEDAŞ a öfke Nevşehir ve Kapadokya da hızla büyüyor.

İşte Kesinti sonrası kabus yaşayan Göreme den ilk izlenimler:

Göreme de elektrikler yok. 23 nisan haftası yoğunluğunda Kapadokya nın merkezi Göreme de Bir buçuk saattir elektrikler yok.

 

Turizmciler isyan noktasına geldi.Turizmciler isyanda:Milenyum yılında Kapadokya ve ülkemizi böylemi tanıtacağız….

Pansiyon ve otellerde kesinti sonrası turistler şok yaşadılar…

Elektrikler kesilince Kayseri den jeneratör firmaları peydah oluyor buna bir anlam veremiyoruz.Oteller için bir jenaratora 13 milyar fiyat veriyorlar sadece Göreme de 600 civarında irili ufaklı turistik tesisler bulunuyor burnumuza kötü kokular gelmeye başladı burada yoksa bir rant mı var demedende geçemiyoruz diyorlar.

 

Elektirk kesintisiyle restauranttaki malzemeler bozuluyor,otelde duş ,ışıklandırma, tv ,hepsi elektrikle… Satış yapıyoruz ama post makinesi çalışmıyor…Açıkcası milletede devlete akıllarada zarar.Biran önce biz Göremeli turizmciler olarak bu sorunumuza çözüm üretilmesini bekliyoruz yoksa turizm haftasına girdiğimiz bu günlerde Ülkemizi ve Kapadokyamızı aydınlık değil karanlıklarıyla tanıtacağız diyorlar.