Ürgüp Belediyesi tarafından ilçenin girişindeki 3 farklı noktaya Ürgüp’e doğru koşan at maketleri yerleştirildi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, sosyal medya hesabında yaptığı; "Güzel Atlar Diyarı ; ÜRGÜP  Yükleniyor... | %70 Loading" paylaşım  heyecan uyandırdı.

Ürgüp girişine yerleştirilen dev at figürlü heykeller göz kamaştırdı.

3 farklı noktaya 17 adet at yerleştiren belediye ekiplerinin çalışması vatandaşlar tarafından beğeni topladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp’ün girişindeki Kapadokya’nın sembolü olan Üç güzeller peri bacalarını geçtikten hemen sonra Kapadokya’nın güzel atlar diyarı anlamına gelmesinden esinlenerek böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Ürgüp’ü gezmeye gelen milyonlarca insanın fotoğraf çekim noktalarına bir yenisini daha eklediklerini kaydeden Başkan Aktürk, “Yaptığımız çalışma ile ilçemize gelen misafirlerimiz güzel atlar diyarında yeşilliklerin içerisinde güzellikleri resmederek İlçemizin Kapadokya’mızın tanıtımına katkı sağlar diye düşünüyoruz.” Dedi.

Daha fazla insanın ziyaret ettiği kent haline gelmek için at maketlerinin önemli bir unsur olacağını düşündüğünü ifade eden Başkan Aktürk,  “Dünya Kenti Ürgüp’ü dünyaya daha fazla nasıl tanıtıp, nasıl daha fazla misafir ağırlarız bunun düşüncesi içerisindeyiz.” dedi.

Güzel atlar diyarı Kapadokya'yı simgeleyen Beyaz renkli atlar büyük beğeni toplarken,Ürgüp Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çevre düzenleme çalışmalarıyla kısa sürede tamamlanması bekleniyor.