Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği tarafından 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Etkinliği Kapsamında Toplum Ruh Sağlığı Merkezindeki hastalara yönelik Nevşehir gezisi düzenlendi. Kapadokyanın başkenti Nevşehir'de Ürgüp, Göreme ve Avanos’u gezen hastalar keyifli dakikalar yaşadı.

Hasta vatandaşlar yapılan etkinliklerden memnun olduklarını dile getirerek, “Devletimize Allah zeval vermesin, hastanemiz yetkileri bizlere yönelik böyle bir etkinlik düzenlemesi bizler açısından son derece önemli. Çok mutlu olduk. İnşallah bu tür etkinlikler devam eder.”diye konuştu.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, hayatta bir insanın yapmış olduğu tüm aktiveleri, toplum ruh sağlığı merkezine gelen hastalara yaptırmaya çalıştıklarını söyledi. Dr. Kurca, “Ruhsal hastalıklar toplumun bütününü ilgilendiren bir sorundur. Ruhsal hastalıklar sık görülür, toplumun her kesimini etkiler. Tedavi edilmezlerse kişisel, toplumsal ve maddi kayba neden olur. Hastalarımızın topluma kazandırılması için merkezimizde birçok etkinlik düzenlenmekteyiz.10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle, hastalarımıza ömürlerinde unutamayacakları bir gün yaşatmak istedik. Nevşehir gezisi düzenledik. Hastalarımız için her dönem farklı projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yozgat Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Bilal Tanrıtanır da ruh sağlığı bozukluklarının dünyada en çok insanda güç kaybına neden olan 10 hastalıklarından birisi olduğunu belirtti. Tanrıtanır, “Dünyada 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak birçok etkinliklerle kutlanmaktadır. Dünya üzerinde ruhsal rahatsızlığı olan 500 milyon kişi bulunuyor. Bu, her yıl 7 kişiden birinin tedavi gerektirecek derecede ruhsal sorunu olduğu anlamına geliyor. Her dört kişiden biri ise yaşamının bir döneminde ruhsal hastalıklardan etkileniyor. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda ruh sağlığımızın öncelikle korunması gerektiği çok açıktır. Bu sebeple Ruh, beden ve sosyal dengemizi koruyabildiğimiz bir bilinç düzeyi için el ele verelim. Hastanemiz bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz bulunmakta ve bir çok terapi ve yetenekleri doğrultusunda el becerileriyle ve yaptığımız birçok aktivitelerle bireylerimizi topluma kazandırmaya çalışmaktayız " diye konuştu.