23 Kasım Cumartesi günü bir dizi programa katılmak üzere Nevşehir’e gelecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Kapadokya programı belli oldu...

Ulusal Medyanın genel yayın yönetmenleriyle birlikte 23 Kasım Cumartesi günü Nevşehir’e gelecek olan Bakan Ersoy, sabah saatlerinde Nevşehir’e inecek.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Aksaray'da Ihlara Vadisi’ni ziyaret edecek olan Bakan Ersoy, aynı gün Nevşehir'in Kaymaklı Beldesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Harun Çekiç'in ev sahipliğinde, Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni gezecek.

Cumartesi programını bu şekilde tamamlayan Bakan Ersoy, Pazar günü Kapadokya'da balon turunu katılacak. Daha sonra Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret edecek olan Bakan Ersoy, Güray Müze ziyaretinin ardından Kapadokya Müzesi inşaatında incelemelerde bulunacak. Bakan Ersoy, son olarak Nevşehir Kalesi ve yeraltı yerleşimini gezecek.

Bakan Ersoy'un ziyaretinde, Kapadokya'da yıkım emri verilen kaçak yapıları denetleyeceği , Kapadokya alan Başkanlığı için uygun görülen hizmet binası yeri hakkında istişarelerde ve incelemelerde bulunacağı da gelen bilgiler arasında.