Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kentleri ile en önemli doğa ve kültür turizm merkezi konumundaki Kapadokya bölgesinde turistler, sıcak havaya aldırış etmeden gezmeye devam ediyor.

 Sıcaklığın 40 dereceye ulaştığı Kapadokya'ya gelen turistler, yakıcı sıcağa aldırmadan kimi şemsiye ile kimi de geleneksel yazmalar bağlayarak doğa harikası tarihi ve turistik mekanları geziyor. Kapadokya bölgesi Kore, Japonya, Brezilya, Arjantin gibi ülkelerden gelen yabancı ziyaretçileri ağırlıyor.

Sıcak havada dolaşan turistler dinlenmek için ağaç gölgeleri veya kayadan oyma doğal serinlik veren mağaraları tercih ediyor. Dinlenirken de dondurma veya soğuk su içiyor. Sonrasında gezintisine devam ediyor.

 

Kapadokya bölgesini ziyaret için Brezilya, Amerika ve Bolivya'dan gelen turistler, "Kapadokya harika bir yer. Tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldık. Bu nedenle sıcak havaya rağmen gezmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar çok sayıda yerdeki tarihi mekanları gezdik, ama dünyada Kapadokya gibi bir yer görmedik." dedi.