Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya Cumhuriyeti - Kapadokya (Nevşehir - Kayseri) Fahri Konsolosluğu görevi için KAPTİD Başkanı Yakup Dinler'e onay verdiğini açıkladı.

Alanya Fahri Konsolosluk berat töreninde konuşan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "fahri konsolosluklar bugün ülkeler arası ilişkilerinin gelişmesinde büyük önem arz ediyor. Litvanya'nın bugün Alanya'da fahri konsolosluğun 6.sını açıyoruz. Eskişehir'i de açınca 7 olacak. Dün Türkiye tarafından onayını verdiğimiz Litvanya'nın Kapadokya fahri konsolosluğunu da önümüzdeki günlerde açacağız. Ve buraya da Dinler otellerinin sahiplerinden Yakup Dinler'i atayacağız" dedi.

Bu güzel haberi ise KAPTİD Başkanı Yakup Dinler sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu; 

Tüm değerli dostlarımla güzel bir haber paylaşmak istiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu bugün Litvanya Cumhuriyeti - Alanya Fahri Konsolosluğu görevi tevdi edilen Sayın Mehmet Şahin'in açılış resepsiyonunda, şahsımın Litvanya Cumhuriyeti - Kapadokya (Nevşehir - Kayseri) Fahri Konsolosluğu görevi için onay verdiğini kamuoyu ile paylaşmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Dalia Grybauskaitė, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Litvanya Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı Linas Antanas Linkevičius'a bu onurlu göreve beni layık gördükleri için şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.

Beni bu görev için için öneren Litvanya Cumhuriyeti - Türkiye Geçmiş Dönem Büyükelçisi Sayın Kęstutis Kudzmanas başta olmak üzere, Litvanya Türkiye Büyükelçisi Sayın Audrius Brūzga, Litvanya Cumhuriyeti - Türkiye 1. Katibi Sayın Kristina Babičienė, Litvanya Cumhuriyeti - Türkiye Geçmiş Dönem Konsolosu Sayın Dovilė Paužaitė ve Mentörüm Letonya Cumhuriyeti - Alanya Fahri Konsolosu Sayın Nurkan Şaşmaz'a da bana güvendikleri ve verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ederim.

Başvuru sürecinde bana referans olan Nevşehir Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Sayın Hasan Ünver, Ürgüp Belediye Başkanı Sayın Fahri Yıldız, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Arif Parmaksız ve Bilkent Üniversitesi - Öğrenci Dekanı - Hocam Sayın Kamer Rodoplu'ya da bana verdikleri yazılı destekten ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu görev için aday gösterildiğimde çok mutlu olan ve hep destek olan Rahmetli Babam Mustafa Dinler'i de rahmetle anıyor, değerli Aileme de bana hep destek çıktıkları için çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla;

Yakup Dinler