Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'e niyet ederek Kapadokya Turu satın alan turistlerin Niğde yada Kayseri'ye Götürülerek daha önce konaklayacakları belirtilen otellerin aksine farklı otellere götürüldükleri belirtildi. 

Edinilen bilgilere göre, Ürgüp'ü, Avanos'u, Göreme, Uçhisar Kaymaklısı, Özkonak, Ortahisar Mustafapaşası ile Kapadokya'yı görme hayali kurarak Nevşehir'e gelmeden önce bir acenta firması ile anlaşan turistler daha sonra karşılaştıkları manzara karşısında büyük şok yaşıyorlar. Kapadokya'ya gelip yer altı kentleri, peri bacaları ve gökyüzünü süsleyen balonları görmeyi planlayarak çok güzel bir tatil umuduyla Kapadokya Turu satın alan turistler şikayetlerini bakın nasıl dile getiriyorlar.

45 Kişiye Ürgüp'te Otel Sattı, Kayseri'ye Götürdü.
27 Nisan Perşembe Bursa kalkışlı 30 Nisan Pazar Bursa dönüşlü (rezervasyon kodu 00**95) Kapadokya turu satın aldım. Satış danışmanın verdiği tur planını inceleyip birden fazla otel seçeneği içinden birini seçtim. Otel uygunluğunun kontrolü sonrası rezervasyonum yapıldı ve sözleşmeyi imzaladım. Nevşehir’e girdiğimizde rehber arkadaşın açıklaması sonrası Ürgüp’te olması gereken otel yerine, ilk gece Avanos’ta, ikinci gece ise Kayseri’de başka bir otelde kalacağımızı öğrendim. Tarafıma daha önce hiçbir bildirim yapılmadı. Erken rezervasyon adı altında para toplayıp, taleplerin yoğunluğuna göre fahiş fiyata adıma ayırtılmış olan odanın başkasına verilmesinden şikayetçiyim. Bu durumun bana en az yirmi dört saat önce haber verilmemesinden şikayetçiyim. Açıkça kanuna aykırı olarak tüketici aleyhine işlem yapan bu özel Tour firmasından şikayetçiyim. 6502 sayılı tkhk Madde7 Ek4



Bu saygısızlık...!

29-30 Nisan 2017 tarihlerinde, 2 günlük Kapadokya Turu satın alma işlemini bir özel Tour marifetiyle gerçekleştirdik. Otel olarak Dilek Kaya Oteli seçmemize rağmen, seyahatin 1 gün öncesinde akşam vakti bu özel Tour tarafından aranarak otelimin değiştiği bilgisi tarafıma iletildi. Ertesi gün turun başlangıcında öğrendik ki, tura katılan herkesin otelini iptal etmişler ve herkesi Niğde Ş. Otel'de toplamışlar. Haliyle daha turun başlangıcında herkesin morali bozuldu. Bu tatsız durum tüm tur süresince devam etti maalesef. Balonların uçuşunu izleme olanağını elimizden zorla aldılar. Bize sormadan değişiklik yaptılar. Bizi saf yerine koydular. Üstelik zorla yaptıkları otel tercihi yüzünden ters istikamette gidiş ve dönüşte bize ilave 1'er saat fazladan yol yaptırdılar. Meğer bunu çok sık yapıyorlarmış. Ben bu Tour'dan şikayetçiyim. Bir daha mı, asla!

 19 Mayıs Kapadokya Turunda Habersiz Otel Değişikliği Yaptı!
Satın almış olduğum 19 Mayıs Kapadokya turunda seçtiğim oteli Kayseri'ye kaydırmak istediler... Gerekçe olarak da bölgede yoğunluk olduğunu söylediler. Kabul etmek istemediğimi söylediğimde de (bu arada otel değişikliği yapılmış bile) gayet rahat iptal edebiliriz dediler ve iyi günler bile demeden telefonu kapattılar. Çok alışıldık geldi değil mi? İnsanlar bu kadar saf değil , haberiniz ola.


Nevşehir Diye Çıktık Kayseri'de Kaldık!
Bir özel Tour ile 28-30 Nisan Kapadokya turu ile ilgili şikayetlerin haddi hesabı yok ama dayanamayıp ben de yazacağım. Liste kabarık
1-28 Nisan'da 21:30 hareket görünürken 22:30'da hareket edip, Göztepe'ye uğrayıp 00:00'da İstanbul'dan yol koyulmak. 
2- 11 saattir hala hedefe ulaşamamış olmak ve otobüste olmak. 
3-Tek bir çay kahve ikramının yapılamaması. 
4-Son dakika Kapadokya gezisinde Nevşehir'den satın alınan otelin Kayseri'ye kaydırılması (1.5 saatlik yol) 
5-Kayseri Kayak Merkezindeki otelden tur planında olan balon turu için talep edilen ücrete bir de 20 TL minibüs ücretinin istenmesi, üstelik Kayseri'deki oteli biz istemediğimiz halde bir de balon turu otel aradı mesafenin faturasının bize kesilmesi... 
Hiç hoş değil gerçekten, insanlara Nevşehir'den otel satıp Kayseri'yi vermek aradaki mesafe ücretini müşteriye yansıtmak.


Son yıllarda turizm sektöründe yaşadığımız olumsuzluklar ülke ve bölge ekonomisiyle yatırımcılarımızı çok büyük sıkıntıya sokarken onca yaşanan olumsuzlukların üstüne birde yaşanan bu olay adeta tuzu biberi oldu.

Kapadokya bölgesi turizmcileri yaşanılanlardan dolayı büyük tepki gösteriyorlar.

Kapadokya Sahipsiz mi diyerek sezlenişte bulunan turizmciler yaşanan bu olayı gündeme taşıyan KAPTİD Başkanı Yakup Dinler'e teşekkür ederken diğer yetkili birimleri de göreve davet ediyorlar.

Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Sayın Cengiz Yıldız,
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSABKapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Çoşkun KIRTIL 
Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Murat Dinç ve tüm Turizm yerel yönetimleri tepkilerine ortak olmaya davet ettiler.


İşte bu örneklerde yaşananlar adına Acente yetkililerine ateş püsküren ve Mağduriyet yaşadıklarını belirten Turistler şikayetlerini dile getirirlerken, Şimdi Kapadokya Bölge Turizmcileri Soruyor:  Bunun Adı Nedir???

Anı Tur'un Dinler Hotels Ürgüp ismini kullanarak müşterilerini yanılttığını söyleyen Kapadokya Otelciler Derneği Başkanı (KAPTİD) ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Dinler, TÜRSAB'ı göreve çağırdı.


Dinler Hotels Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Yakup Dinler, sosyal medya hesabından bir makbuz paylaşarak Anı Tur’a tepki gösterdi.

Yakup Dinler'den Anı Tur'a sert eleştiri: Sözde bir tur operatörü...

Anı Tur'un Dinler Hotels'in adını kullanarak müşterilerini yanılttığını ileri süren Kapadokya Otelciler Derneği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Dinler, TÜRSAB'ı göreve çağırdı.
Kapadokya Otelciler Derneği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Dinler sosyal medya hesabından "Sözde Bir Tur Operatörü" başlığıyla yaptığı paylaşımda Anı Tur'a sert eleştiriler yönelterek, TÜRSAB yönetimini konuyla ilgili olarak göreve çağırdı.
Anı Tur'un Dinler Hotels'in Ürgüp'teki tesisinin ismini kullanarak tur satıp, ardından müşteriyi Niğde'de bir otele yönlendirdiğini açıklayan Yakup Dinler, yapılan aldatmacanın dolaylı yönden kendilerine de zarar verdiğini iddia etti.
Konuyla ilgili olarak TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün'ü göreve çağıran Yakup Dinler, paylaşımına, Anı Tur'un kayıt formunu da ekledi.

Yakup Dinler'in paylaşımının tam metni şöyle:
“SÖZDE BİR TUR OPERATÖRÜ...
Aşağıda gördüğünüz kendisini Türkiye'nin en büyük tur operatörlerinden birisi olarak lanse eden Anı Tur'a ait bir "voucher" ya da Türkçe'ye tam çeviri ile bir "makbuz".
Peki bu makbuzda ne yazıyor?
Özetle, ismini karaladığımız misafirlerimiz 23 Mart 2017 tarihinde yukarıda ismi geçen sözde "güvenilir" tur operatörüne gidip Dinler Hotels – Urgup tesisimizde konaklamalı 19 Mayıs Kapadokya Turu için ödeme yapmışlar. Buraya kadar her şey normal gibi değil mi? Ama değil...
Bugün aynı misafirimiz otelimizi arayıp kendince haklı olarak bize kızıyor, "Neden rezervasyonumu iptal ettiniz? Madem bu tarihlerde yoğundunuz neden bu odayı sattınız?" diye soruyor. Hanımefendi haklı, 1.5 ay önce turunu almış, ödemesini yapmış fakat bugün Anı Tur'dan gelen telefonla Dinler Hotels - Ürgüp'ün yoğunluğuna istinaden kendilerini ancak Niğde'de konaklatabileceklerini söylemişler. Peki bu doğru mu? Elbette HAYIR! Baştan beri olay yanlış çünkü bu tur operatörünün bizde bu tarihte hiç bir zaman yeri, kontenjanı, odası artık ne diyorsanız olmadı. Kendince bizi satmış, sonra misafire seni Niğde'ye alıyoruz! Misafir mağdur, Ürgüp olarak aldığı turda Kapadokya'nın dış mandalı Niğde'de konaklatılmak isteniyor, otelci mağdur çünkü adımız lekeleniyor!
Facebook listemde de olan Anı Tur'un Kültür Turları Müdürü Yakup Yılmaz bu olayı açıklamakta serbestsin veya az önce Ön Büro Müdürüme dediğin gibi "Verin odayı sorun çözülsün" diyerek dahice bir fikir de sunabilirsin elbette...
TÜRSAB Genel Sekreteri Sn. Çetin Gürcün - Çetin Abi bu açık bir ihbar ve şikayettir. Misafirleri bu kadar mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.”

Anı Tur'un sahibi Veli Çilsal (Ortada ayakta) Türsab Başkanı Başaran Ulusoy ve İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte.

Kapadokya da tepkili turizmcilerin sesi olan KAPTİD Başkanı Yakup Dinler...