İlimiz Nevşehir'in tanıtım faaliyetleri kapsamında farklı Turizm sektör temsilcilerinin farklı tanıtım yolları kullanması yerine hep birlikte hareket ederek ortaya daha etkin ve güçlü  bir tanıtım gücü oluşturmak, İlimizin tanıtımı açısından daha faydalı olacağı düşüncesi ile Nevşehir Valiliği öncülüğünde; KAPHİB, Ahiler Kalkınma Ajansı, Ürgüp, Göreme, Uçhisar Belediyeleri, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, THY Nevşehir Satış Müdürlüğü , KAPTİD, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası,Kapadokya TURSAB ve Turizm İl müdürlüğü Kısacası bütün kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve turizm sektör temsilcilerince ortak hareket ederek yurt içi ve yurt dışı tanıtımında örnek bir çalışmaya imza atarak 2018 yılında 21 adet yurt dışı fuara katılma kararı almıştır.

10-14 Ocak 2018 tarihi itibarı ile Hollanda’nın UTRECHT kentinde düzenlenen UTRECHT TURİZM FUARI  ile başlayan KAPADOYA tanıtım fuarları  şu an Doğuda ..... HİNDİSTAN  Mumbai kentinde düzenlenen ONE WORLD TRAVEL MARKET (OTM) TURİZM FUARINDA, Batıda... İSPANYA'NIN Madrid kentinde düzenlenen FITUR TURİZM FUARINDA bölgemiz tanıtılmaktadır.

17-21 ocak 2018 tarihlerinde ispanyanın Madrid kentinde düzenlenen FITUR TURİZM FUARI bölgemizi temsilen ÜRGÜP Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu Başkanı Ahmet AYDIN ve profesyonel rehber Ali Murat YILDIZ temsil etmektedirler.

18-20 ocak 2018 tarihlerinde HİNDİSTAN  mumbai kentinde düzenlenen ONE WORLD TRAVEL MARKET (OTM) TURİZM FUARINDA bölgemizi temsilen Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Habil uluer ve profesyonel rehber Asım YORGAN temsil etmektedirler.