Kapadokya’nın yeni butik otellerinden biri olan Satrapia Boutique Hotel göz kamaştırıyor.

Son zamanlarda yapılan yeni yatırımlarla Kapadokya’nın önemli turizm destinasyonlarından biri olan Ortahisar’da hizmete giren Satrapia Boutique Hotel’in kurucusu Mimar Mine Serap Yılmaz, www.fibhaber.com a Satrapia Boutique Hotel hakkında şu bilgileri verdi.

KAPADOKYA SATRAPLIKLA YÖNETİLDİ

Mimar Mine Serap Yılmaz, Kapadokya’nın Persler döneminde satraplıkla yönetildiğini ve Satrapların Pers soyluları tarafından seçilerek valilik atamaları olarak tanımlandığını belirtti. Babasının da bir dönem Vali olarak görev yaptığını belirten Yılmaz, otellerine bu ismi vererek Kapadokya’nın tarihinde önemli bir yere sahip olan Satraplık döneminin 7’den 70’e tüm kuşaklara hatırlatıldığının altını çizdi.

ENGELLİ DOSTU BUTİK OTEL

Satrapia Boutique Hotel’in en önemli özelliklerinden birinin “Engelli dostu” olduğunu belirten Yılmaz, engelliler için özel odaların hazırlandığını ve otele girişinden itibaren bedensel engelli bir vatandaşın tek başına odasına rahatlıkla geçebileceği bir sistemi oluşturduklarını kaydetti.

ORTAHİSAR YÜKSELEN DEĞER

Son yıllarda turizm alanında yapılan önemli yatırımlarla Ortahisar’ın Kapadokya’da önemli bir destinasyon haline geldiğini belirten Yılmaz, içerisinde Kültür Müze gibi bir Etnografya Müzesi, Ortahisar ve İshak olmak üzere iki önemli kalesi, olağanüstü güzellikte vadileri ile bulunan bir bölgede hizmet vermekten mutluluk duyduklarını  kaydetti.

 "Satrapia Boutique Hotel'in Doğuşu"

“Mimar bir çiftin hayali”, bir başka deyişle hayalimiz olarak özetleyebiliriz “Satrapia” hikayesini.

Karakalem bir eskizle başlayıp, 7 senelik bir emeğin sonucunda gerçeğe dönüşen bir hayal.


2003-2006 yıllarında Nevşehir Valisi olarak görev yapan babamız Sn. Alaattin Turhan, bu onurlu mesleği yaş haddinden dolayı bu yörede noktaladı.

Annemizin isteği ve zevki ile yörenin özelliklerini yansıtan küçük bir taş ev kurdular kendilerine.

Şehir hayatından uzak, tarih ve kültürün içice olduğu, doğa ile başbaşa kalabildikleri, deyim yerindeyse “organik” bir hayat yarattılar.

Küçük bir Anadolu kasabasında oluşturdukları bu tarifi zor sinerjiyi, ülkemize sonrasında da dünyaya iletmenin hayaliyle başladık “Satrapia” projesine.

Bunun için de arı gibi çalıştık, nakış gibi işledik, çocuk gibi büyüttük ve bu günlere geldik.

O mütevazi evin ruhunu, çevresine kurduğumuz tesisin her hücresine işlemeye çalıştık.

“Şöyle olsa ne güzel olur” dediğimiz hiçbir şeye  sonradan “keşke” dememek adına, her ayrıntıyı önemsedik.


Tüm konuklarımıza otele ilk adım attıkları andan çıkışlarına kadar bir “aidiyet” duygusu hissettirmeyi,

onlara daha önce hiç karşılaşmadıkları bir konaklama deneyimi yaşatmayı öncelik bildik.


Hem tarihin hem anın tadına vararak,

kendinizi özel, huzurlu ve mutlu hissedeceğiniz unutulmaz anılarda birlikte olmak

ve bu sinerjiyi paylaşarak büyütmek dileğiyle…


SATRAPIA AİLESİ

“Satrapia” İsminin Hikayesi"


Satraplık, İran medeniyetinde ülke topraklarının ayrıldığı idari birimlere ( eyaletlere ) verilen ad veya Persler’in valilik atamaları olarak da adlandırabileceğimiz sistemdir. Pers İmparatorluğu mutlakiyetle yönetilmiştir. Pers hükümdarının yetkileri sınırsız olup istekleri kanun niteliği taşımıştır. Ülke satraplık adı verilen eyaletlere bölünmüştür. Satraplıklar satrap adı verilen ve Pers soyluları arasından seçilen kişiler tarafından yönetilmiştir. I. Darius tarafından geliştirilmiş sistem M.Ö. 340 yıllarında kullanılmaktaydı. Persler, Ege Denizi’nden Hindistan’a kadar olan topraklarını yönetebilmek için bu satraplıkları kurdular.


O zamanlardan bu zamanlara kalan nadir şeylerden bir tanesi Satraplık yönetimi.

O zamanlar satraplık ile yönetilen tüm bölge, yine satraplık egemenliğinde. Tek farkı, günümüzdeki adının “Valilik” olması.

Hakkımızda bölümünde anlattığımız üzere, satraplık ; otel hikayesinin de çıkış noktası.


Eski Nevşehir Valisi Sn. Alaattin Turhan ve eşinin mütevazi evinin ve bulunduğu arazinin daha yaşanılabilir bir hale gelmesi için yapılan çalışmalar sonucunda,

doğal yaşam kayaları ile birlikte toplamda 10 odaya ulaşıldı ve bu sayı, bölgede bir butik otel oluşturulması sürecinde ilk adım oldu.


Geçen seneler ve harcanan bol emek neticesinde yaklaşık 3000 m² alana yayılmış ve doğal haline teknolojinin tüm imkanları eklenmiş,

Toplam 29 odalı bir tesis yaratıldı.

Telefon :+90 384 343 33 46

                +90 384 343 33 47

 

E-Posta : [email protected]

 

Adres :Eski Mahalle Mizanoğlu Alibey Sk. No: 10

Ortahisar - Ürgüp / Nevşehir

 

Faks: +90 384 343 33 48


SON SÖZ: Biz gittik gezdik gördük ve Kapadokya'da “Satrapia” İsminin Hikayesini ve Otelin doğuşunu canlı olarak dinledik. Satrapia Boutique Hotel Kapadokya zenginliğine yerli ve yabancı turiste kendisini aşık edecek kadar güzel ve çalışanlarıyla da iddialı. Süprizleriyle bir peri masalı konağı tadında Satrapia Boutique Hotel'i Israrla ve Mutlaka herkese tavsiye ediyoruz...