Uçhisar Belediyesi'nin 2006 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Uçhisar Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı için mutlu son...

Nevşehir'in Merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesi Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Uçhisar Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı, işin arkasını bırakmadan sıkı takipleri yapılarak Nevşehir Milletvekilleri girişimleri sonucunda  Çevre Şehircilik Bakanı Sn. İdris GÜLLÜCE tarafından onaylandı.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında Uçhisar Belediyesi tarafından 2006 yılında Ak Partili belediye başkanları tarafından başlatılan “1/1000 ve 1/5000 Koruma Amaçlı İmar Planı” teknik sebeplerle yerel seçim öncesine yetiştirilememiş, fakat ısrarlı takibimiz neticesinde Sn. Başbakanımız ve Sn. Bakanımızın talimatıyla yıllardır beklenen müjde bugün verilebilmiştir dedi.

Kapadokya Bölgesindeki turizmin hızlı ve sağlıklı gelişmesi koruma ve kullanma dengesini gözeterek kültür turizmine katkı yapması beklenen planın önemine değinen AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider planda emeği geçenlere teşekkür etti.


Gizligider, En gözde turizm beldelerimizden ve Kapadokya markasının en önemli duraklarından olan Uçhisar kasabamızda artık beklenen turizm yatırımları önünde yasal ve teknik engeller Ak Parti iktidarında ortadan kaldırılmıştır. Bölgemize ve Uçhisar’a bu müjdenin hayırlı olmasını temenni ediyor; başta Sn. Başbakanımız ve bakanımıza, süreci başlatan ve daha sonra takibini yapan geçmişten bugüne belediye başkanlarımıza şahsım ve Milletvekillerimiz adına teşekkür ediyorum dedi.