Nevşehir'in Ortahisar-Göreme beldeleri arasındaki "Göreme açık hava müzesi yolu ile kaldırımın rezalet görüntüleri, Böyle turizm olmaz" dedirtti.

Göreme açık hava müzesi yolunu kullanan tur otobüsleri ve münferit araçlar bu yol güzergahında büyük sıkıntı yaşıyor. Dünyanın gözbebeği Kapadokya'nın tamda kalbinde böyle bir yol olmaz diyen vatandaşlar, "taş döşeli bozuk yolun heran bir kaza yaşanmasına sebebiyet verebilir. Biz durumu CİMER'e de bildirdik. Turizm kenti olan Nevşehir Kapadokya bölgesine bu tür görüntüler hiç yakışmıyor. Yetkililerden isteğimiz kış gelmeden bu yolun ve kaldırımın yapılmasını istiyoruz" dediler.

Göreme açık hava müzesi yolunun bozuk taşları, yerlerinden sökülmüş kaldırımları altyapı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi...

Bölge turizmcileri yaptığı yorumda; "İnşallah birileri çıkıp işgüzarlık yaparak çareyi bu yolu kapamakta bulmazlar. Burası İstanbul'un Boğaz köprüsü neyse Kapadokya'nın canı, kalbi, bağlantısıda burası..." diyerek soruna sorun değil çözüm üretilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Kapadokya turizmine yakışmayacak bu görüntüler için artık sözün bittiği yerdeyiz. Biran önce Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığınının faaliyete geçmesini bekliyoruz. Başka ne diyelim "Allah bir daha turistin ayağına taş değdirtmesin"....

İşte Dünya'ya böyle rezil oluyoruz...