NEVŞEHİR(MHA) Balon turlarına son yıllarda özellikle İspanya, Amerika, Rusya ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen turistlerin ilgi gösterdiğini belirten Dr. Uluer, rüzgârın dingin olduğu sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda turistlerin Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir'i havadan panaromik olarak görme şansını yakaladıklarını söyledi.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da balon turları, her zamankinden daha fazla ilgi görmeye başladı. Genellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği balon turlarına yerli turistlerin ilgisi de giderek artıyor.

Dünya’nın en büyük sıcak hava balon şirketi ünvanına sahip Anatolia Balloons Yönetim Kurulu Başkanı Kazakistan Fahri Başkonsolosu Dr. Halil Uluer, genellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği balon turlarına artık yerli turistlerden de büyük talep geldiğini söyledi.

Kapadokya'nın, sıcak hava balonculuğunda dünyanın en konforlu ve en güvenli uçuş merkezi olduğunu ifade eden Uluer, son yıllarda dünya sivil havacılık otoritelerince bölgenin balonlar için en kaliteli, güvenli uçuş ve cazibe merkezi olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Uluer, bölgenin son yıllarda peri bacalarından çok, balon turları ile anılır hale geldiğini belirterek, hava şartlarının iyi olması halinde hergün balon uçuşu yapılabildiğini dile getirdi.

Kapadokya'ya gelip de balona binmeden dönülmemesi gerektiğini kaydeden Uluer, şunları söyledi:

''Kapadokya'nın simgesi olan balon turları, bölgenin eşsiz güzelliğini görmenin en etkili yoludur. Yerli ve yabancı turistlerimize, gökyüzünde süzülerek bölgenin eşsiz güzelliklerini görme imkânı sağlıyoruz. Yaklaşık bin 500 metre irtifaya çıkarak, gün doğumunda Kapadokya'yı izletiyoruz. Vadi içlerine de inerek turistlerin peri bacaları ve vadi manzaraları fotoğraflamalarına imkân veriyoruz.. Dünya'da ticari balonculuğun mükemmel olarak yapıldığı tek yer Kapadokya'dır. Özellikle Nisan ve Aralık arasındaki dönem, en yoğun dönem. Sıcak hava balonculuğunun yapılabilmesi için bir bölgenin bazı özellikleri taşıması lazım. Öncelikle balondan keyif alınabilmesi için bölgedeki iklimin buna elverişli olması gerekmektedir. Diğer önemli konu ise, balon turu sırasında müşterinin aşağıda izleyeceği görsel dokunun olması gerekmekte. Bu aranan özellikler Kapadokya'da fazlasıyla var” diye konuştu.