Senede 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da "Turizm Haftası" nedeniyle Nevşehir merkeze bağlı Göreme kasabasında bir program düzenlendi.

 

Göreme Açıkhava Müzesi'nin bulunduğu alanda düzenlenen törene Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan,Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme belediye Başkanı Nuri Cingil,Göreme Turizm Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz ile  turizmciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende konuşan Vali Yardımcısı Kayhan, Kapadokya'da olmaktan burada çalışmaktan mutluluk duyduğunu, Türkiye'de hala buraları gelip görmeyen, bilmeyen insanların olduğu göz önüne alındığında, yurt dışında Kapadokya'nın yabancılara karşı da gerçek mana da tanıtılamadığını belirtti.

 

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil de konuşmasında, turizmin hoşgörü ve sevginin bir arada yoğrulduğu çok güzel bir değer olduğunu belirterek,ülkemize gelen turistlerin Türkiye'ye nasıl geldiğinden çok ülkemizden nasıl ayrıldığına bakılması gerektiğini belirtti.

 

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Birsöz ise sağlamış olduğu önemli döviz girdileri ve istihdam ile Türk ekonomisin lokomotifi olan turizm sektöründe yaklaşık olarak 60 farklı hizmet kolunun faaliyet gösterdiğini ifade etti.

 

Geçtiğimiz yıl Türkiye'yi 32 milyon civarında turistin ziyaret ettiğini ve bunun sonucunda 29 milyar dolar döviz girdisi elde edildiğini anımsatan Birsöz, şunları kaydetti:"Şu anda Türk turizmi Akdeniz çanağında yer alan turizm ülkeleri ile yarışabilecek konuma gelmiştir. Kuşkusuz bu önemli tablonun içinde Kapaodakya bölgesinin yeri tartışılmaz konumdadır. Bölgemizde bulunan müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısı 2 milyon 571 bin civarındadır. Bu turistlerin büyük bir kısmı da bölgemizde konaklama yapmıştır. Elimizde bulunan veriler ışığında bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. 2013'ün Şubat ayında Almanya Başbakanı Angela Merkel'in özel olarak Kapadokya bölgesini ziyaret etmesi dünya kültür turizminde önemli bir destinasyonumuzun olduğunun açık bir kanıtıdır."

 Ardından Kapadokya hayalini gerçekleştirmek için ,İl Turizm Müdürü Veleddin Birsöz ün davetlisi ve Göreme Turizm Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz ın misafiri olarak Van dan gelen 10 yaşındaki minik Ahsen Elçiçek isimli bir minik öğrenci Çanakkale isimli şiirini okudu.Minik Ahsen in okuduğu şiirle hem kendisini hemde davetlileri göz yaşına boğdu.Uzun süre alkışlandı.

Daha sonra  Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Hacıbektaş Semah ekibi gösteri sundu.