Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini bu yılın 9 ayında ziyaret eden turist sayısı, 2 milyonu aştı.

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yer altı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın 9 ayında 2 milyon 39 bin 122 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Bölgede yılın 9 ayında en çok ziyaret edilen mekanlar arasında Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri ve Derinkuyu Yeraltı Şehri ilk sıralarda yer aldı.

 

Kapadokya bölgesinde Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa ören yeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi Müzesi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar kiliseleri ile Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirleri, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık bulunduruluyor.

 

Bölgeyi geçen yılın aynı döneminde ise 2 milyon 40 bin 482 yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti.