Turizmci Cem Polatoğlu’nun dün akşam, Ahmet Hakan ile Kanal D Ana Haber’de yaptığı “Uludağ çok pahalı, Bulgaristan ise çok ucuz” açıklaması tepki çekti. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Polatoğlu’nun açıklamalarını sosyal medya üzerinden eleştirdi.

İlgili haber konusunda Kanal D Ana Haber’i de eleştiren Yakup Dinler; sosyal medya hesabı üzerinden Cem Polatoğlu’na tepkisini dile getirdi.
Yakup Dinler’in konuya ilişkin sosyal medyadaki paylaşımı şu şekilde:
Merhaba! Öncelikle tüm basın mensubu dostların “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” tüm samimiyetimle kutlarım. Tam da böyle özel bir günü kutlarken dün akşam Ahmet Hakan ile Kanal D Ana Haber’de “gazetecilik nasıl yapılmaz?” olayını canlı canlı izleme fırsatım oldu.
Konumuz yakında gireceğimiz ve milyonlarca öğrencinin sabırsızlıkla beklediği Sömestr Tatili… Yaz aylarında sıkça yapılan “Antalya - Yunan Adaları” kıyaslaması bu sefer “Uludağ – Bulgaristan” için yapılmaya başlandı. Algı hep aynı: “Türkiye Pahalı - Komşu Ucuz!” bir kere siz elma ile armudu karşılaştırırsanız bu sonuçla karşı karşıya gelmeniz çok normal. Al Türkiye'den bir pahalı otel, kıyasla Bulgaristan'ın ucuz oteliyle sonra “Aaaaa... Kazıkçı Türk Otelcileri” Her Şey Dahil - Oda+Kahvaltı pansiyon farkını hiç söylemiyorum bile...
Dün de buna benzer bir durum yaşandı Kanal D ekranlarında. Bir tane acentacı çıktı ekrana (ismi Cem Polatoglu) “Uludağ çok pahalı, neredeyse yer kalmadı 4 gecesi 4.000 TL, Bulgaristan ise çok ucuz, ulaşım dahil 600 – 700 – 800 TL” dedi. Size çok masum gelebilir bu söylem, diyebilirsiniz ki ya adam ne güzel işte çıktı kamuoyunu aydınlatıyor. Ama işin aslı öyle değil!
Çok zor değil, ufak bir araştırma yapın ve ismini yukarıda tag’lediğim acentecinin nereye kayak turu sattığını bilin bakalım. Doğru cevap: Bulgaristan (ve Ukrayna). Yani bu şahıs TV'ye çıkıp alenen “Türkiye pahalı - Bulgaristan'a gidin, Yok satıyoruz! Patron çıldırdı (bunu ben uydurdum)” propagandası yapıyor çünkü kendisi Türkiye satmıyor! Aleni ve net şekilde kendi reklamını yapıyor (herhalde turlarını dolduramadı). Ayrıca fiyatlar konusunda da hiç ama hiç masum değil. Röportajı verirken kendi fiyatını düşürmüş, Uludağ'ı şişirmiş.
Hesabını da yaptım, buyurun: 19 - 23 Ocak 2018 (2 kişi - 4 gece – 3 Yıldızlı Otel)
Bulgaristan (Bansko): (189 EUR x 2 Kişi) + (120 EUR x 2 Kişi - Schengen) = 2.785,00 TL - Oda + Kahvaltı (daha buna öğle ve akşam yemeği masrafı ekleyin)
Uludağ: 2.448,00 TL - Tam Pansiyon (yemek masrafı da yok)
Keşke Kanal D Ana Haber bu tür haberleri yaparken işinin ehli, her 2 destinasyonu da satan güzide tur operatörlerimizin yetkililerini ekrana çıkarsa, keşke...

Haber Kaynak: https://www.turizmajansi.com/haber/turkiye-pahali-diyen-turizmciye-sert-tepki-h21101