KAPTİD Başkanı Yakup Dinler: Kapadokya, peri bacaları, kayadan oyma evleri, butik otellerive kiliseleriyle dünyada rakibi yoktur.

NEVŞEHİR- Kapadokya’yı yılda 2.5 milyon turist ziyanet ettiğini belirten TAPTİD Başkanı Yakup Dinler “Kapadokya, peri bacaları, kayadan oyma evleri, butik otellerive kiliseleriyle dünyada rakibi yoktur. Kapadokya'daki kültür mirası ve inanç turizmine yönelik imkanlar başka hiçbir yerde yoktur”dedi.

kilise.jpg

Kapadokya’nın bir destinasyon değil, kultür ve tarih merkezi olduğunu belirten Dinler, “Kapadokya'daki kültür mirası ve inanç turizmine yönelik imkanlar başka hiçbir yerde yoktur. Kapadokya’da gecelik 5 avroya yurt odası var, gecelik 2 bin avroya odasında havuz olan butik oteller de var. Bölgede her kesimden misafire hizmet veriliyor."

kapadokya.jpg

Kapadokya'nın yabancı turistlerin yanı sıra bölgede çekilen dizi ve sinema filmleriyle yerli ziyaretçilerinin de ilgisini çektiğini söyleyen Dinler, karayolu ve havayoluyla ulaşım imkanlarının gelişmesinin bölgenin turizmine ciddi katkı sağladığını belirtti.

Haber: Turizm Gazetesi

kapadokya-otel.jpg