Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve KOZTEB Yönetim Kurulu  2018 Doğu Akdeniz Turizm ve Seyehat Fuarı’nda (EMİTT) ziyaretçilere Kozaklı kaplıcalarını tanıttı.

Kozaklı Belediyesi, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) termal su kaynakları ve termal tesislerini Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere tanıttı. Bu yıl 22'ncisi düzenlenen fuara Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, ilçede bulunan çok sayıda tesis, sağlık tesisi, termal tesis, kültürel ve sosyal projeler ile ilgili bilgiler verdi.

Kozaklı EMİTT Standında Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Kozaklı Termal Kaplıcaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Ünal, KOZTEB yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ergin, Sami Terzioğlu yer aldılar…


“KOZAKLI KAPLICALARI ŞİFA DAĞITIYOR”
Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven," Fuara katılan ziyartçilere Kozaklı kaplıcaları hakkında bilgi verildi . Kozaklı kaplıcaları, sıcak su ve çamur banyolarıyla sıcak suyun mineral değerlerinin çok yüksek olmasından dolayı kireçlenme, romatizma, bel fıtığı, siyatik, kadın hastalıkları gibi bir çok hastalığa şifa olmaktadır. Kozaklı’ya şu anda Türkiye’nin her yerinden gelen misafirlerimiz mevcut. Kozaklıya gelindiğinde 3 turizmi bir arada yaşayabilirsiniz. Kozaklı’da sağlık turizmini, Ürgüp Kapadokya’da medeniyetler turizmini, Kayseri Erciyes’te de kayak turizmini aynı anda yaşama fırsatını yakalıyorsunuz. Tüm misafirlerimizi Kapadokya bütünlüğü içerisnde şifa kapısı Kozaklı ilçemize davet ediyoruz" dedi.

Kozaklı standını ziyaret eden TBMM divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de  “Şifalı suları ile meşhur Kozaklı’da fizik tedavi ve rehabilitasyon anlamında marka bir hastanemiz bulunmaktadır. Ayrıca her derde deva suları ve termal kaplıcaları ile herkesi Kozaklı ilçemize bekliyoruz" dedi.