Litvanya Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki 7. Fahri Konsolosluğu olan Nevşehir – Kayseri – Kırşehir ve Aksaray Fahri Konsolosluğu Ürgüp'te düzenlenen törenle açıldı.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı ve Dinler Hotels Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, düzenlen törenle Litvanya'nın Kapadokya - Kayseri Fahri Konsolosu olarak görevine başladı.

Litvanya-Nevşehir-Kayseri-Kırşehir-Aksaray Fahri Konsolosluk ofisinin açılış töreninin ardından, Ürgüp ilçesinde bulunan Kayakapı Premium Caves’te düzenlenen kokteyle, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Litvanya Dış İşleri Bakan Yardımcısı Neris Germanas, Litvanya Türkiye Büyükelçisi Sayın Audrius Brūzga, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Romanya Nevşehir ve Kayseri Fahri Konsolosu Mehmet Dinler, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Eteş, Eski Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan, Bir önceki dönem Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Bir önceki dönem Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Turizm İş Adamı Ragıp Özaltın, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, KAPHİB Müdürü Levent Ak, KAPTİD Yönetim Kurulu Üyeleri, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Litvanya Nevşehir ve Kayseri Fahri Konsolosu Yakup Dinler ve çok sayıda davetli katıldı.

Litvanta'nın ulusal marşı ve ardından Türkiye İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Litvanya Nevşehir-Kayseri-Kırşehir ve Aksaray Fahri Konsolosu Yakup Dinler; "Bu gurur dolu ve özel günümü sizlerle beraber paylaşıyor olmak beni çok mutlu etti. Bugün yanımda olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Litvanya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu sıfatıyla, 1397 yılından bu yana soydaşlarımız Karaim Türklerine ev sahipliği yapan Litvanya Cumhuriyeti’nin Kapadokya bölgesindeki temsilcisi olarak, Litvanya ile Kapadokya arasında süregelen dostluk bağlarını daha da güçlendirmek ve özellikle turizm, eğitim, ticaret, kültür ve spor alanlarında işbirliklerini geliştirmek öncelikli hedefim olacaktır. Bu hedefim doğrultusunda hepinizin desteğini yürekten hissediyorum. Fahri Konsolosluk adaylık sürecimde beni öneren, referans olan, destekleyen ve onaylayan herkese çok teşekkür ederim. Sözlerime son verirken, bu akşam değerli vaktinizden fedakarlık yaparak katılan sizlere çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi...

Litvanya Büyükelçisi Ekselansları Audrius Bruzga'da yaptığı konuşmasında; "Türkiye Cumhuriyeti’nin seçkin vatandaşı, gerçek Kapadokya aşığı Sayın Yakup Dinler’i Litvanya’nın Fahri Konsolosu olarak atanmasından ötürü son derece memnunum. Kendisini size tanıtmaya gerek yok, profesyonel hayatındaki başarıları ve sivil toplum kuruluşlarında aldığı başarılı görevler kelimelerden çok daha iyi kendisini ifade ediyor. Sizler de eminim bana katılacaksınız, Sayın Dinler Kapadokya’yı daha güzel bir hale getirebilemk için bugüne kadar hiç bir fedakarlıktan kaçınmadı. Bu sebeple Sayın Dinler’in Litvanya’nın güvenli temsilcisi olarak hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağına da eminim." dedi.

Litvanya Dış İşleri Bakan Yardımcısı Neris Germanas'de: "Fahri Konsolos Sayın Dinler’i Litvanya’nın Ürgüp merkezli ve Nevşehir, Kayseri, Kırşehir ve Aksaray’ı kapsayan Fahri Konsolosluk bölgesi için tebrik eder ve Litvanya ile Türkiye arasındaki bağları daha da güçlendirmesi yolunda başarılar dilerim" dedi.

Programda Vali İlhami Aktaş; Turizmci İş İnsanı Yakup Dinler’in başarılı çalışmalara imza attığını, Litvanya’nın Nevşehir, Aksaray, Kırşehir ve Kayseri Fahri Konsolosu olarak başarılı çalışmalara imza atacağını belirtti ve kendisini tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de; "Litvanya'nın Nevşehir, Aksaray, Kırşehir ve KayseriFahri Konsolosu olarak atanan Yakup Dinler'in Ürgüp Kayakapı'da düzenlenen törende tebrik ettik." dedi.

Litvanya Büyükelçisi Ekselansları Audrius Bruzga, daha sonra Litvanya Dış İşleri Bakanı Ekselansları Linas Linkevicius tarafından imzalanıp – onaylanan atama mektubu ile fahri konsolosluk belgesini Yakup inler'e takdim etti.