Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Ürgüp FM tarafından düzenlenecek şiir şöleni ve kültür gecesi programı kapsamında geldiği Nevşehir’de Ürgüp’ü ziyaret etti. Ürgüp’te ilk olarak Üç güzeller mevkiinde Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından karşılanan konuk Cumhurbaşkanı daha sonra Makedonya’dan göç eden vatandaşların yaşadığı Mustafapaşa Köyünde davul zurna ve halayla karşılandı.

İvanov son olarak Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın daveti üzerine Ürgüp Belediyesi’ne geldi. Başkanlık makamında bir süre görüşen misafir Cumhurbaşkanına Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından çini tabak, Bulgar Ressam Daniel Jordanov Alberchy tarafından yapılan yağlı boya tablo ve el dokuması Ürgüp kilimi hediye edildi.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, programda olmamasına rağmen muhteşem karşılama ve misafirperverlikten dolayı Kaymakam Balcı ve Başkan Yıldız’a teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı İvanov’a Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlar Bakanı Furkan Çako’da eşlik etti.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorgi Ivanov Ürgüp’te  ....

Bölgedeki yoğun kar yağışı nedeniyle bazı gezi programlarını iptal eden İvanov, Derinkuyu ilçesinde bulunan yeraltı şehrini gezdi. Yeraltı şehri gezisi sonrasında Uçhisar Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı İvanov’u burada Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan karşıladı. Belediye başkanlığı makamında bir süre Vali Ceylan ve yetkililer ile sohbet eden İvanov’a burada belediye başkanı Karaaslan tarafından çeşitli hediyeler verildi.Başkan Karaaslan burada ayrıca daha önce adı ‘Beşinci Harman’ olan sokağın isminin ‘Üsküp Sokağı’ olarak değiştirilmesi ile ilgili olarak Uçhisar Belediye Meclisi’nde alınan kararın beratını da takdim etti.Heyet daha sonra Göreme yolu üzerindeki Üsküp Sokağı tabelası önünde düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı İvanov’u burada öğrenciler ellerindeki Türk ve Makedonya bayrakları ile karşıladı. Öğrenciler ile selamlaşan İvanov, Türkçe ‘Merhaba’ diyerek selamladığı öğrenciler ile fotoğraf çektirdi.

Heyet Uçhisar’da ki gezisinin ardından Göreme’ye ve daha sonra Ürgüp’e geldi. Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov’u Ürgüp Çatalkaya mevkiinde Üç Güzellerde Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız karşıladı. Gyorge İvanov Üçgüzeller hakkında bilgi aldıktan sonra burada hatıra fotoğrafı çektirdi.   

Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov daha sonra Ürgüp ‘e bağlı Mustafapaşa Köyünde bulunan kiliseleri gezdikten sonra Ürgüp Belediyesine geçti.