Daha önce Voyager dergisinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği En İyiler 2013 ödüllerinde “En İyi Butik Otel Lokasyonu” ve The Economist dergisi tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2013 ödüllerinde büyük ödül olan “En İyi Kültür Turizm Yatırımı” ödüllerini alan Museum Hotel, Uluslararası Otelcilik Sektörünün en prestijli ödülleri olarak gösterilen World Luxury Hotel Awards (WLHA) ve International Hotel Awards (IHA) tarafından aday olduğu tüm kategorilerde birbirinden değerli ödülleri almayı başardı.

 

Dünya lüks turizm ve otelcilik alanında alınabilecek en prestijli ödüllerden biri olarak kabul edilen World Luxury Hotel Awards tarafından Museum Hotel’e “En İyi Tarihi Lüks Otel” ödülü layık görüldü. Ödül töreni 1 Kasım akşamı Puket’de görkemli bir Gala yemeği ile gerçekleştirildi.    

 

Avrupa’nın en iyisi Museum Hotel!

 

Museum Hotel, International Hotel Awards tarafından toplam 5 ödül ile onurlandırıldı. Türkiye kategorisinde En İyi Küçük Otel, En İyi Otel Mimarisi ve En İyi Restorasyon / Yenileme ödüllerine layık görülen Museum Hotel ayrıca, her Avrupa ülkesinin en iyilerinin aday olduğu Avrupa kategorisinde Avrupa’nın En İyi Küçük Oteli ve Avrupa’nın En İyi Otel Mimarisi ödüllerini almayı başardı. Uluslararası otelcilik duayenlerinin bir araya geldiği ödül töreni 3 Kasım 2013, Pazar akşamı Londra’da gerçekleştirildi. Ödül törenine Museum Hotel’i temsilen Yön. Kur. Bşk. Ömer Tosun katıldı.

 

Birbirinden değerli ödüller aldıkları için oldukça mutlu olduğunu dile getiren Ömer Tosun, “Özellikle Avrupa çapında En İyi Küçük Otel ve En iyi Otel Mimarisi gibi iki çok değerli ödülü almamız oldukça önemli. Mimari alanda ödül almamızda, otelin restorasyonu ve inşası süresince emeği geçen tüm mimar, tekniker ve işçi arkadaşlarımızı tekrar saygıyla anıyorum, şükranlarımı iletiyorum. Bizim saygı değer bir proje çıkarmamızda desteği olan Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na da tekrar saygılarımı sunuyorum. Avrupa çapında alınan bu ödül Kapadokya için oldukça değerli” şeylinde değerlendirmede bulundu.

 

Uçhisar artık bir dünya markası!

 

Bu yıl farklı kategorilerde ödüller alan diğer Uçhisar otelleri Argos in Cappadocia ve CCR Hotel’i de tebrik eden Ömer Tosun, “Türkiye’den ödül almayı başaran tüm oteller Uçhisar’dan! Kabul etmeliyiz ki Uçhisar artık bir dünya markası ve Kapadokya için önemli bir değer. El birliğiyle bu değeri daha da değerli hale getirmek ve Uçhisar’ı daha iyi korumak için çalışmalıyız.” açıklamasında bulundu.     

 

 

Museum Hotel’in 2013 sezonunda hâlihazırda almış olduğu ödüllerin tam listesi şu şekilde;

 

En iyi Küçük Hotel - Avrupa, International Hotel Awards 2013

En iyi Küçük Hotel - Türkiye, International Hotel Awards 2013

En iyi Otel Mimarisi - Avrupa, International Hotel Awards 2013

En iyi Otel Mimarisi - Türkiye, International Hotel Awards 2013

En iyi Otel Restorasyonu ve Yenileme - Türkiye, International Hotel Awards 2013

En iyi Tarihi Lüks Otel - Türkiye , World Luxury Hotel Awards 2013,

En iyi Kültür Turizmi Yatırımı 2013, The Economist – Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2013

En iyi Butik Otel Lokasyonu, Voyager dergisi, En İyiler Türkiye 2013