Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Gezici Kütüphane Araçlarının İllere Teslim Töreni" ne katıldı. Bakan Avcı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünde düzenlenen "Gezici Kütüphane Araçlarının İllere Teslim Töreni"nde, 31 gezici kütüphane aracına, 15 yeni aracın daha eklendiğini ve araç sayısının 46'ya yükseldiğini belirtti.

Gezici kütüphane sistemine eklenen 15 araç Nevşehir, Aydın, Bursa, Burdur, Çorum, Elazığ, Iğdır, Isparta, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Tekirdağ ve Trabzon'da vatandaşların kullanımına sunulacak. Bu araçların hepsine gittikleri illerde edebiyat ve düşünce alanında öne çıkan kişilerin isimleri verilecek.

15 ile dağıtımı yapılan gezici kütüphane araçlarının teslim töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Nevşehir'in Gezici Kütüphane Otobüsünü Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici'ye teslim etti.

Bakan Avcı'ya teşekkür eden Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici," Başta Sayın Nevşehir Milletvekillerimizin ve Sayın Valimizin destekleri ile ilimiz Nevşehir'e kazandırılan gezici kütüphane aracının anahtarını Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Nabi dan aldı. Bu vesile ile eşekli kütüphaneci Mustafa Güzelgözü de yaad edildi."

Gezici Kütüphane Otobüsünde her kesime uygun güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayarlar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu, satranç masası ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç (mini buzdolabı, su ısıtıcı) bulunuyor. Vatandaşların gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilmeleri, aynı zamanda e-devlet uygulamalarını kullanabilmeleri amaçlanıyor.