Nevşehir TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) dünyaya tanıtılıyor. 

İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Kapadokya standı yoğun ilgi görüyor.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Nevşehir’in tanıtımını en iyi şekilde yaptıklarını ve Nevşehir’in simgesi olan Peribacaları diyarı Kapadokya Bölgesini ve Nevşehir’i tanıttıklarını söyledi.

Müdür Ekici, ayrıca standa gelen misafirlere Nevşehir Kapadokya Bölgesi ile ilgili tanıtım kitapçıkları ve Nevşehir'in meşhur kabak çekirdeği, kuru üzüm ve köftür ikram ettiklerini söyledi.

Fuara Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu yıl fuara görsel stantla katıldı. Fuarın büyük ilgisini çeken Nevşehir Kapadokya stantına katılımcılar büyük ilgi gösteriyor.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici açıklamasının devamında şunları söyledi; ‘‘Markalaşma anlamında ilimizin tanıtımı için EMİTT Fuarına Nevşehir Kapadokya bölgesi olarak katılımız ilimize büyük katkı ve yarar sağlayacak. Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, tarafından bastırılan materyaller, sözlü anlatımlar ve sinevizyon gösterileri ile ilimizin tanıtımı yapıyoruz. Fuara 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluşun katılması ve 60 bin kişinin de fuarı ziyaret etmesi hedefleniyor. Fuarda ‘Özgünlükleriyle Markalaşan Şehirler’ konulu paneller de gerçekleştirilecektir.’’ dedi.

Fuarda misafirlere Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, müdürlük personelleri, Belediye Başkanları ve personelleri karşılayarak Nevşehir ve Kapadokya Bölgesini anlatıyorlar.

Her bölgenin kendi kültürel ve turizm değerlerini tanıttığı fuarda ziyaretçilere küçük hediyeler de verildi.

Ayrıca, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik değerleri anlatılırken Kapadokya standını ziyaret eden misafirlere Meşhur Ürgüp kabak çekirdeği, kuru üzüm ve köftür ikram edilerek tanıtım yapılıyor.

Fuarda ziyaretçiler peribacaları maketleri ve köftüre büyük ilgi gösterirken ziyaretçilere Kapadokya tanıtım kitabı ve mini peribacaları hediye ediliyor.