İlk olarak bir kaç ay önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın ‘Kapadokya’nın merkezi Kayseri olacak’ sözleriyle başlayan tartışmanın ardından Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun'un "Güzel atlar ülkesi Kapadokya'nın merkezi Kayseri" sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı ...

Kapadokya'nın Merkezinden İl Müdürü Dursun'a Tepki! 

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yaklaşık 3 ay önce atanan Şükrü Dursun'un şahsi twitter hesabından "Güzel atlar ülkesi Kapadokya'nın merkezi Kayseri'de büyüleyici güzellikteki Yılkı Atları..." sözleri sosyal medyada Kapadokya'nın gerçekte merkezi Nevşehir'de ki Kapadokyalı turizmcilerden büyük tepki topladı ...

Kapadokya'nın merkezide, başkentide Nevşehir'dir." NOKTA

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdür V. Dursun'a ilk cevap, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler'den geldi.

"Bu Kayserililer ısrarla ve "ilginç" bir şekilde kendilerini Kapadokya'nın Merkezi / Başkenti / İncisi / Kapısı / Herşeyi görmeye devam ediyorlar..." sözleriyle tepkisini dile getiren Dinler; "Kayseri'nin KT Müdür V. Şükrü Dursun isimli şahıs çalıştığı İl'e karşı sözde sempatik gözükmek için "Kapadokya'nın Merkezi: Kayseri" gibi hayali söylemler içerisine girerek bu konumun sahibi Nevşehir'e karşı fitne tohumları ekmektedir ve provokasyon yapmaktadır. " diyerek bu paylaşımını Kültür ve Turizm Bakanlığına etiketledi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'da; "Kapadokya’nın kalbi de merkezi de Nevşehir'dir. Güneş balçıkla sıvanmaz" sözleriyle İl Müdür V. Dursun'un söylemine tepki gösterdi.

Öte yandan Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdür V.  Şükrü Dursun, Nevşehir Kapadokya bölgesinde büyük tepki toplayan tweet'ini kısa süre sonra sildi.