12 Bin Kişi Müze Kart Kullandı

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini yılın ilk ayında 12 bini aşkın turist müze kart ile gezdi.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ocak ayı istatistiklerine göre Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’deki tarihi ve turistik merkezleri geçtiğimiz ay içerisinde 12 bin 539 yerli turist müze kart kullanarak gezdi.

Müze kart ile bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini gezen yerli turistlerin en çok ilgi gösterdiği turistik merkezler ise Göreme Açık Hava Müzesi, Derinkuyu ve Kaymaklı yer altı şehirleri ile Hacıbektaş Veli Müzesi oldu.

Bu arada yine aynı istatistik rakamlarına göre Ocak ayı içerisinde bölgeyi gezen yerli ve yabancı turistlerden 10 bin 980 yabancı turist bölgedeki tarihi ve turistik merkezleri ücret ödemeden gezdi. 92 bin turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de 42 bini aşkın turist ise indirimli olarak bölgeyi dolaştı. Bölgeyi ücretli olarak gezenlerin sayısı sadece 22 bin 321 oldu.