Dünyanın en zengin fosil yataklarından birine sahip olan Kapadokya Bölgesinde özellikle Ürgüp ilçesi ile Avanos ve Gülşehir ilçelerine bağlı bazı köylerdeki yüzey araştırmalarının sürdürüleceğini belirtti.

 Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Paleontolog Doç. Dr. Okşan Başoğlu başkanlığında, Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Paleontolog Mevlüt Çoşkun, öğretim görevlisi Ayhan Yiğit ile Araştırma görevlileri Simge Gökkoyun ve Tuğçe Şener'den oluşan ekibin, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Sofular köyünde yürüttükleri yüzey araştırma çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı.

Başoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılki araştırmalarda, çok nadir rastlanan bir gergedana (Ceratotherium Neumayri) ait olduğu düşünülen kafatası fosilinin bulunduğunu belirterek, Akdeniz Bölgesi'nde yaşadığı bilinen Ceratotherium Neumayri'ye ait kafatası fosilinin yanı sıra, aynı fosil yatağında fil (Proboscidea), çift toynaklılar (Artiodactyla) ve etçillere (Carnivorlar) ait çeşitli örneklerin de bulunduğunu bildirdi.

Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Çin ve Moğolistan'dan sonra Baluchitherium'un fosilleri bulunan 5. ülke oldu.