Hülya Çaylak / ÇEŞME

Corendon Grubu havayolu işletmeciliği ve tur operatörlüğünün yanı sıra, otelcilikte de büyümeye devam ediyor. Hâlihazırda Antalya’da Grand Park Lara, Bodrum’da Iassos Modern’i işleten grup, Amsterdam’dan Corendon Vitality Hotel, Çeşme’den Corendon Premier Solto ve Corendon Miplaya Hotel’in de işletmesini alarak otel sayısını 5’e çıkardı.
Antalya ve Bodrum’dan sonra Çeşme’de 2 otel birden açtıklarını ifade eden Corendon Otelleri Satış ve Pazarlama Direktörü Cem Bora Sevim, geçtiğimiz yıl 650 milyon dolar ciroya ulaşan Corendon Turizm Grubu’nun yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
Yüzde 80 doluluk
Çeşme Alaçatı’ya yaptıkları 2 otel yatırımının dışında farklı bölgelerde yatırım planladıklarını dile getiren Sevim, “Otelcilikte büyümek istiyoruz. Kapadokya, PamukkaleAyvalık ve Bodrum’da planlarımız var” dedi.
Ayrıca Hollanda Amsterdam’da kendilerine ait bir binada 268 odalı bir otel yaptıklarını belirten Sevim, “Türk konseptiyle işletilen bir otel olacak. Yani içinde saunası, Türk hamamı ve Türk yemeklerinin bulunduğu bir otel planlıyoruz. Amsterdam havalimanına 12 dakika uzaklıkta olan oteli yılsonunda açacağız” diye konuştu.
Çeşme’deki Premier Solto ve Miplaya Hotel’i nisanda açtıklarını ifade eden Cem Bora Sevim, şimdiden otellerinde yüzde 80-90 doluluk oranına ulaştıklarını söyledi.

36 ülkeye uçuyor
Corendon Turizm Grubu, 650 milyon dolar ciro ve ürettikleri turist sayısıyla 2013 yılında Hollanda ve Belçika’nın en büyük tur operatörleri arasında ilk 3 sırada yer aldı. Geçtiğimiz sene 750 bin Hollanda ve Belçikalı turist tatil konusunda Corendon’u tercih ederken bunlardan 500 bin kişisinin tatil destinasyonu tercihi Türkiye oldu.
Corendon bünyesinde başta kendi yolcularını taşımak amacıyla 2004 yılında kurulan Antalya merkezli Corendon Airlines ise bugün 36 ülkede 150 havalimanına uçan uluslararası bir havayolu konumuna ulaştı.

Haber: Milliyet Gazetesi