Kapadokya Bölgesinin turizm ve tanıtma faaliyetleri kapsamında Nevşehir Valiliği Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (KAP-HİB) tarafından belirlenen fuar takvimine göre 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında Fransanın Başkenti Paris şehrinde düzenlenen "Paris Dünya Turizm Fuarı'nda (MAP)" fuarı başladı.

Fuarda Kapadokya´yı Nevşehir Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Orhan Kekeç ve Profesyonel Turist Rehberi Bülent Kılınç temsil ederek ziyaretçileri ağırlıyor.

Paris'teki MAP Fuarına adeta Nevşehir Kapadokya Standı damga vurdu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa Kapadokya Standını ziyaret etti. Bakan Tüfenkçi ve Büyükelçi Musa'ya Kapadokya tanıtımı hakkında CD, kitap, broşür ile Dünyanın en iyi sıcak hava balonu merkezi olan Kapadokya´ya özgü balon maketi hediye edilirken yine Kapadokya Bölgesine ait sütle kavrulmuş Meşhur Nevşehir Kabak çekirdeği , kuru üzüm ve köftür ikram edildi. Fuarın her alanında ziyaretçilerin avuçlarında Nevşehir Kabak Çekirdeği dikkatlerden kaçmadı.

Standı ziyaret eden misafirlere Nevşehir Kabak çekirdeği, peri bacası maketi, balon figürü, nazar boncuğu, Türk lokumu, bölge broşürü ve Türk bayrağı rozeti gibi tanıtım metaryelleri hediye ediliyor.