Son günlerde artarak devam eden terör olayları yurt dışında tedirginliğe sebep olmaya başlayınca tur operatörlerinden iptaller peş peşe gelmeye başladı.

Konu hakkında www.fibhaber.com'a açıklamada bulunan Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz "Bir aydır artarak devam eden terör olayları ve can kayıplarına son olarak Ankara'da yapılan terör eylemi nedeniyle  97 kişinin ölmesi sonrası bu durum yurt dışında tedirginliğe sebep olmaya başladı. Yurt dışındaki operatörlere gelen iptallerin artması sonucu bölgemize organizasyon yapan bir çok yabancı acente ve tur operatörleri son 1 haftadır yoğun bir şekilde iptal mailleri gönderiyorlar" dedi.

Bu durumun 2016 yılını da etkiyebileceğini vurgulayan Durmaz " Son yıllarda büyük bir ivme kazanan, Kapadokya'da başlayıp Amasya, Samsun, Trabzon dan Van'a devam eden kültür turlarının tamamına yakını iptal edilmiş durumda" diye konuştu.

"Eylül, Ekim aylarında yüksek doluluğu yakalayan otellerimiz şuan iptaller karşısında zor durumda kaldı." diyen Durmaz, bu iptallerin Fransa, Japonya, İtalya, Almanya,Amerika,  İsviçre, Yunanistan gibi birçok ülkeyi kapsadığını ve yeni açılan Uzakdoğu pazarını da etkilediğini belirtti.