Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Turizm Fakültesi dekanı Prof. Dr. Zeynep Arslan, turizmin tüm dünya genelinde istikrarlı bir büyüme kaydettiğine dikkat çekerken, sektörün ülke ekonomileri için vazgeçilmez bir unsur olmaya devam ettiğini belirtti.
Kapadokya FM radyosunda, Ömer Kavak’ın hazırlayıp sunduğu Görmeyen Gözler programına katılan Turizm Fakültesi dekanı Prof. Dr. Zeynep Arslan, dünya genelinde son 30 yıla bakıldığında ülkelerin hem turist sayısında, hem de sektörden elde ettikleri gelirde çok ciddi bir artışın sağlandığının görülebileceğini dile getirdi.
Turizmden gelir elde eden ülkelerin 1980 – 2015 yılları arasında elde ettikleri gelişime değinen Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Arslan, Türkiye’de 1980’li yıllarda 2 milyon turist ağırlanırken bu sayının günümüzde 39 Milyon rakamına ulaştığının altını çizdi. Ülkemizde 26 Milyar dolara yakın bir turizm geliri elde edildiğine de işaret eden Arslan, turizm sektörünün toplam istihdama da çok olumlu bir katkı sağlamayı sürdürdüğünü söyledi.