Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonasının 3. etabı Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yoğun bir heyecanla başladı.

Ürgüp Cumhuriyet Meydanı Şölen Alanında bu sabah saatlerinde başlayan ve iki gün sürecek olan Türkiye Drone Şampiyonası üçüncü etabı birinci günü açılışına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay katıldı.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "Büyük heyecan şölen alanında başladı, bugün ve yarın 18:00'e kadar devam ediyor. Tribünlerdeki yerinizi alın, Türkiye'nin en hızlı drone pilotlarının nefes kesen yarışına tanık olun" dedi. Aktürk; "Eşsiz coğrafyamızı ve tarihimizi teknoloji ile harmanlayan eşsiz bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Değerli Teknoloji ve Sanayi Bakan Yardımcımız Mehmet Fatih Kacır'a, Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş'a, ilçe Kaymakamımız Mehmet Maraşlı'ya ve tüm ilçe protokolümüze teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum".

Türkiye Drone Şampiyonası 32 katılımcıyla başladı

Türkiye Drone Şampiyonası'nın üçüncü etap yarışlarına Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 32 lisanslı pilot katılıyor.

Kapadokya'da özel olarak hazırlanan parkurda, tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı araçlarla mücadele edecek pilotlar, hız ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı tasarlanan araçlarla yarışıyor.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu onayı ve Kapadokya Üniversitesi Eşgüdümünde, Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği ve Pilot Event işbirliği ile Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile Argeus Travel, Kayakapı Premium Cave, Ezel Havacılık ve Birge Turizm A.Ş. ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, BAYKAR, Türk Hava Yolları ve Robit Sponsorluğunda Nevşehir Ürgüp’te düzenlenen drone yarışları Nevşehirlilere heyecan dolu bir hafta sonu yaşatacak.