Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki Kapadokya bölgesinde yapılan Türkiye Drone Şampiyonası üçüncü etabı tamamlandı. Drone pilotları kıyasıya yarışırken, meraklıları da şampiyonayı takip etti.

Türkiye Drone Şampiyonası'nın 3. etabı tamamlandı! Şampiyonlar Teknofest'te buluşacak.

Tüm dünyada meraklıları için özel bir etkinlik olan ve ilgiyle takip edilen drone yarışları Türkiye Şampiyonasının 3. etabı sona erdi. Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası’nın üçüncü etabı Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Kapadokya Bölgesinde 27-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşti. 

Türkiye Drone Şampiyonasında hız ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçlar ve 32 lisanslı pilot yarıştı. Kapadpokya drone yarışları drone kullanıcılarının nefes kesen mücadelesine sahne oldu. 

Türkiye Drone Şampiyonası 3.Etap sonuçları belli oldu.

1. Alp Erol Evrendilek
2. Erdem Üstüner
3. Özgürcan Özçelik

 Zorlu etaplarda kabiliyetlerini sergileyerek elemeleri geçerek finale kalacak olan Türkiye Şampiyonu pilotlar, 17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST 2019'un ev sahipliğindeki 'Dünya Drone Kupasında' ülkemizi temsil edecek. Dünya Drone Kupası’na dünyanın dört bir yanından gelen şampiyonlar katılacak.