Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki balon kazasına karışan Anatolian Balloons firmasının Genel Müdürü Mahmut Uluer, "Pilotumuz Rodrigo Neves, kazadan sonra acil iniş için gerekli olan tüm tedbirleri özenle almış, yolcuların zamanında güvenli iniş pozisyonu almalarını sağlamış, bu sayede olayın mümkün olan en hafif şekilde atlatılmasını sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

Uluer, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Mayıs Pazartesi günü sabah saatlerinde meydana gelen kazada, balondaki yolculardan 3'ünün yaşamını yitirdiğini, pilot dahil 22 kişinin de yaralandığını anımsattı.

Düşen balonun 2011'de İngiltere'de üretildiğini ifade eden Uluer, lindstrand marka balonun, 24+1 yolcu kapasiteli ve TC-BMB tescil işaretiyle Türk Sivil Hava Aracı Siciline kayıtlı olduğunu kaydetti.

Olayın başka bir işletmeye ait balonun, uçuşuna devam eden kendi balonlarına yukarıdan çarpması sonucu meydana geldiğini öne süren Uluer, kazanın 'alçaktaki balonun geçiş üstünlüğü vardır' kuralı da dikkate alınarak etraflıca araştırıldığını dile getirdi. Uluer, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda bir Mühendis olan Portekiz uyruklu tecrübeli pilotumuz Rodrigo Neves, kazadan sonra acil iniş için gerekli olan tüm tedbirleri özenle almış, yolcuların zamanında güvenli iniş pozisyonu almalarını sağlamış, bu sayede olayın mümkün olan en hafif şekilde atlatılmasını sağlamıştır."

Olaya ilişkin soruşturmanın sonuçlanmasının ardından kapsamlı açıklama yapılacağını belirten Uluer, hayatını kaybeden 3 yolcunun yakınlarına başsağlığı, tedavileri süren 21 yolcu ve pilota acil şifalar diledi.

Ürgüp'e bağlı Ortahisar beldesi yakınlarında, turistleri taşıyan bir sıcak hava balonunun başka bir balonla çarpışarak düşmesi sonucu 3 kişi ölmüş, 22 kişi yaralanmıştı. - NEVŞEHİR