Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü tarafından, Nevşehir merkez ilçeye bağlı göreme beldesinde bulunan Kiliselerin yıkılma tehlikesi nedeniyle Göreme-Ürgüp yolunun trafiğe kapatılma kararına ilişkin haberler tüm Ürgüplüleri ayağa kaldırdı.

İşte Ürgüplülerin tek yumruk olarak tepki gösterdikleri o açıklamalarından bazıları:

Fahri Yıldız (Önceki Dönem Ürgüp Belediye Başkanı): Oldu bittiye getirip bu yol kapatılırsa ÜRGÜP ' ün Hayrını görün deriz. ancak aynı yönden bir alternatif yol belirlenir ve hayata geçirilirse ortak akıl doğruyu bulmuş olur. Aksi taktirde #ÜRGÜP lü gereğini yapar..Dün #Ürgüp Belediye başkanı olarak, Bu Gün bir ÜRGÜP lü olarak yıllardan beri yol olarak kullanılan ORTAHİSAR/Göreme yolunun Çeşitli gerekçelerle trafiğe kapatılma düşüncesine hep karşı çıktım .Kapatma gerekçesi tam olarak sağlıklı bir gerekçe değil.#ÜRGÜP lü uyumuyor.

Abdullah İnal(Ürgüplü Turizmci) :Bugün Göreme müze - Ürgüp yolunun kapanacagi haberini aldım. Ürgüp ve Ortahisar turizmi için hayati bir rol oynayan bu yol, biz turizmciler için gerçekten çok önemli bir köprü görevinde. Önceden de böyle bir karar vardı, ertelenmişti.Eger böyle bir adım atılırsa Ürgüp'ü artık üvey evlat konumuna düşürürsunuz. Yazık edersiniz. Bize de en sert önemleri aldirirsiniz. Kriz yönetiminde önce sorunun kaynağı bulunur, akabinde çözüm bulunur. Çözüm urettikten sonra tüm tedbirler uygulanır.Bu kriz için önce Alternatif yol üretilir. Yol asfaltlanir. Kullanıma açılır. Sonra yolu kapatabilirler. Kapadokya her ilçesi ve beldesiyle bütün olarak Kapadokya'dir. Birbirinden ayırdığınızda kutlesel olarak bizleri ayrılığa itersiniz. Yapmayın.


Yakup Dinler (KAPTİD Başkanı- Ürgüplü Turizmci) : Lale Devri'nde Ürgüp'e yapılanların yeni versiyonu 2019 yılında yine Ürgüp'e yapılmayı çalışılıyor. Ürgüp üzerinde yine kirli oyunlar, kirli eller var... Damat İbrahim Paşa'dan yediğimiz kazığın üzerinden 300 yıl sonra yine karanlık eller, yine karanlık güçler Ürgüp'ü zayıflatma peşinde!Ürgüp asla ve asla bu sefer "kadı suyu" gibi avuntulara teslim olmayacaktır. Söz konusu ÜRGÜP ise gerisi teferruattır!
#ÜrgüpSahipsizDeğil
Mustafa Kırboğa (Ürgüplü Turizmci-Antikacı): Nemi düşüneceğimm,yıllarca Ürgüp Göreme festivalleri yapan bizler,Kapadokya bir bütündür diyen bizler,içece sevgi yumağında çalışan bizler,,,ne yazıkki aldığım duyumlara göre ÜRGÜP GÖREME yolu trafiğe kapanıyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet aktürk ise yaptığı açıklama ile bir nebze olsun Ürgüplülerin yüreğini serinletti.

Başkan Aktürk; Hemşehrilerim ve Turizmci dostlarımız müsterih olsun ki Ürgüp sahipsiz değil." dedi.