9 günlük bayram tatili nedeniyle  Türkiye'nin bir çok bölgesinden Kapadokya'ya gelen vatandaşlar, Ürgüp'ün tarihi ve turistik noktalarını ziyaret ediyor. 
Kapadokya bölgesinin simgesi ve en fazla fotoğraf çekilen nokta olan Ürgüp'ün girişinde bulunan Üç Güzeller peri bacaları, her tatilde olduğu gibi en fazla ziyaretçiyi ağırlayan merkez olma özelliğini koruyor.
Bayram nedeniyle bölgeyi gezmeye gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yeri olmaya devam eden ve dünyada en fazla fotoğrafı çekilen yerler arasında anılan Ürgüp Üç güzeller’de duran vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirerek, ilginç yer yüzü şekillerinden olan peri bacalarını  ve bölgenin doğal güzelliklerini dürbünler vasıtasıyla  seyretme imkanı buluyor.
Bayram tatilini fırsat bilerek Kapadokya’ya geldiklerini belirten vatandaşlar, metropol şehirlerden uzakta sessiz sakin bir ortamda bayram geçirmek isteyenlerin Kapadokya’yı tercih etmeleri gerektiğini ifade ediyor.

Turizm profesyonelleri ise geçmiş yıllara göre düşüş olduğunu, deniz turizminin temmuz ağustos aylarında en canlı dönemini yaşadığını, bayram tatilinin 9 gün olmasının, yerli turisti Akdeniz'e yönelttini vurguluyor.