Dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Ürgüp üç güzeller mevki, aynı zamanda evlilik teklifi ve doğum günü gibi özel günler içinde ziyaretçilerin vazgeçilmez adreslerden. Çok sayıda ziyaretçi bu özel günlerinde Üç güzelleri ziyaret edip o anı ölümsüzleştirmek için volkanlar yakıp, konfetiler patlatırken malesef çevreye verdiği zararı ve kirliliği hesaba katmıyorlar. Bu yüzden her gün yüzlerce misafirine ev sahipliği yapan bölge hiçte hoş olmayan görüntülere sebebiyet veriyor.

Ürgüp Üç Güzeller İçin Üçlü Tepki!

İşte bu durumu gündemine alan Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, twitter hesabından yaptığı ; " Kapadokya’da en çok fotoğraf çekilen yerlerin başında olan Üç Güzeller Peribacaları’nı “konfeti teröristleri” mesken tutup, kirletmişler. Acaba Yılmaz Büyükerşen Başkanı örnek alıp buranın bir köşesine “konfeti atan eşek” heykeli mi yerleştirsek?" şeklindeki paylaşımına Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız kayıtsız kalmadı.

Başkan Yıldız, İlk olarak Ürgüp Belediyesi temizlik işleri ekibini üç güzeller mevkiisine göndererek kirletilen alanı temizletti. Ardında da KAPTİD Başkanı Dinler'e cevaben espri olarak; "Yine biri evlilik teklif etmiş anlaşılan EVET cevabı almış olsa bari." şeklinde cevap verdi. Üç Güzeller sohbetine 3. kişi olarak katılan Eski AK Partili İlçe Başkanı Mustafa Kılıç'ta: "Çevreye saygısı olmayanın kimseye saygısı olmaz. Evet dese de uzun süreli bir evlilik olacağını düşünmüyorum" sözleriyle eşlik etti.


Üç güzellerin temizlenmesinin ardından son cevap Dinler'den geldi ve KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Ürgüp Belediyesi ve Başkan Fahri Yıldız'a duyarlılığı için Teşekkür etti.

“Çevreyi kirletenlere cezai yaptırım uygulanmalı”
FİB Haber Merkezi olarak, Kapadokya gibi özel bir bölgeyi böylesine sorumsuzca kirleten şahıslar için cezai yaptırım uygulanmalı önerisinde bulunuyoruz.